Gemeente Zoetermeer

Groen schoolplein De Prinsenhof wint Lammetje

Zoetermeerse basisschool voor speciaal onderwijs De Prinsenhof heeft een âLammetjeâ (een geldprijs van de Lenteprijs, Voor Later) van ⬠5.000 gewonnen. Dat werd donderdagavond 18 juni bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Lenteprijs, Voor Later, een initiatief van Fonds 1818 en AD Haagsche Courant. Het thema van de Lenteprijs, Voor Later was dit jaar duurzaamheid. De Prinsenhof won de prijs voor de âbuitenwerkplekâ; een deel van het schoolplein dat is ingericht om de leerlingen kennis te laten maken met de natuur.

De buitenwerkplek is voorzien van insecten-, vogel- en egelverblijven, een kruidenheuvel, een bloemenweide, zitstammen en stenen. Ook is er een natuurvriendelijke vijver en kunnen kinderen allerlei verschillende soorten planten van dichtbij bekijken. Het is een gevarieerde buitenruimte geworden waar voor de kinderen van alles te ontdekken is. Zo hoeven de kinderen hun kennis van de natuur niet alleen van fotoâs en films te halen.

Een deel van de buitenwerkplek is bekostigd vanuit NME en het Programma Duurzaam Zoetermeer, in het kader van het project âGroene schoolpleinenâ. De overige kosten kwamen voor rekening van De Prinsenhof, die daarvoor het gewonnen Lammetje goed kan gebruiken.