Gemeente Alphen aan den Rijn


De definitieve gunning van het contract voor Wmo-hulpmiddelen aan de firma Welzorg Nederland b.v. gaat niet door. Het contract met de huidige aanbieder, fa. Beenhakker, wordt tot 1 januari 2010 verlengd. Wethouder Hub van Wersch (welzijn) heeft hiertoe besloten om de levering en het onderhoud van Wmo-hulpmiddelen te kunnen garanderen.

Voorlopige gunning
Begin dit jaar heeft de gemeente samen met de ISDR (Intergemeentelijke Sociale Dienst Rijnstreek) een Europese aanbesteding gehouden voor het contract van de Wmo-hulpmiddelen. Op basis van de offerte-beoordeling bleek Welzorg Nederland b.v. in totaliteit op het gebied van kwaliteit, prijs, snelheid en maatwerk voor de klanten als beste uit de bus te komen. In april is de odpracht voorlopig gegund aan Welzorg.

Verificatiegesprek
Daarna heeft een zogenaamd verificatiegesprek met Welzorg plaatsgevonden. In dit gesprek is nader ingegaan op de offerte. Na dit gesprek heeft de gemeente een afwijking geconstateerd in een onderdeel van de aangeleverde informatie. Deze vergissing is onherstelbaar omdat het wettelijk niet mogelijk is tussentijds fouten in de offerte te corrigeren. De gemeente heeft daarom moeten besluiten het contract Wmo-hulpmiddelen niet te gunnen aan Welzorg. Vervolgens is op dezelfde manier gekeken naar de offertes van de andere twee inschrijvers. Helaas zijn ook in die offertes afwijkingen gevonden ten opzichte van de gevraagde producten. Dit betekent dat het contract op dit moment
aan geen enkele inschrijver kan worden gegund.

Vervolgprocedure
De Europese regelgeving geeft de gemeente in dit geval de mogelijkheid om de drie inschrijvers een nieuwe kans te geven door middel van een onderhandelingsprocedure. Wethouder Hub van Wersch wil gebruik maken van deze mogelijkheid. Helaas is vertraging ontstaan, maar op deze manier kunnen we zo snel mogelijk alsnog het aanbestedingstraject afronden. De dienstverlening loopt geen gevaar, omdat het contract met de huidige leverancier wordt verlengd. Voor het nieuwe contract tellen de kwaliteitseisen ook nu weer mee in een verhouding van 70 (kwaliteit) / 30 (prijs).

Planning
Naar verwachting kan het contract voor de Wmo-hulpmiddelen eind 2009 definitief gegund worden aan een van de drie aanbieders. Om de continuïteit in de levering en het onderhoud van Wmo-hulpmiddelen te kunnen garanderen, wordt het huidige contract met de firma Beenhakker verlengd tot 1 januari 2010.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn