Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Zuidoost verhuist bomen

19 juni 2009

Waar het kan, probeert stadsdeel Zuidoost bomen te sparen als er gewerkt of gebouwd moet worden. Zo is er ook een verhuisplan voor de bomen bij het Bijlmersportcentrum en logeren er een aantal lindes op Hoekenrode.

Er staan twintig platanen tussen het stadsdeelkantoor, het Bijlmersportcentrum en langs het water bij de brug richting Vogeltjeswei. Daarvan worden er veertien verplaatst naar een nieuwe plek op het Anton de Komplein. Er zijn afgelopen periode speciale voorbereidingen getroffen voor het verplanten.

Een aantal platanen krijgt een nieuwe plek voor het gerenoveerde politiebureau. De andere bomen komen naast het politiebureau richting het Bijlmer Parktheater. Het verplanten gebeurt deels in najaar 2009.

De kosten voor deze operatie zijn bijna EUR 6000,- per boom inclusief drie jaar nazorg.
De overige zes platanen zullen de verplanting zeer waarschijnlijk niet overleven en zullen helaas geveld moeten worden.

Ook plein Hoekenrode, de welkomstmat van Zuidoost, wordt opnieuw ingericht en groener. Op het plein logeren twaalf lindes, die afkomstig zijn van het grasveld naast de burgemeester Stramanweg.

Op die plek wordt op 8 juli de 1e paal geslagen voor een woontoren voor studenten. Als de bouw klaar is (vermoedelijk eind 2010 of begin 2011) komen de lindes weer in hun vertrouwde omgeving terug.
---