Provincie Noord-Holland

Datum

19-6-2009

Onderwerp

De heer Bijl nieuwe burgemeester van Purmerend

Selina Douma

De heer mr. D.(Don) Bijl is benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Purmerend. Hij treedt per 1 juli 2009 in functie.

De Ministerraad is vandaag akkoord gegaan met de voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de heer mr. D. Bijl voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Purmerend.

De heer mr. D. Bijl (57 jaar) is lid van de VVD en sinds 1 juni 2002 burgemeester van de gemeente Wijdemeren. Hij beheert de portefeuilles: beleidscoördinatie, bestuurlijke en juridische zaken, kabinetszaken, communicatie, openbare orde en veiligheid, handhaving, waterbeheer (incl. natuur, Loosdrechtse Plassen, Hollandse waterlinie, Groene Uitweg, Groene Hart), dorpscentrum Oud-Loosdrecht. Voor zijn benoeming in Wijdemeren was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Schermer en kabinetschef van de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland.

De heer Bijl volgt de heer L. Verbeek op, die met ingang van 1 november 2008 benoemd werd tot Commissaris van de Koningin in de provincie Flevoland.