Politie Haaglanden

Extra persbericht 19 juni

Westland, 19-06-2009

Burgemeester Van der Tak looft beloning van 3.000 euro uit Politie zoekt nog steeds dader overval op woning bejaarde vrouw

Westland/Naaldwijk Burgemeesters en Wethouders van de gemeente Westland loven een beloning van 3.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader van een overval op de 80-jarige vrouw uit Naaldwijk.

Maandag 4 mei om 20.20 uur overviel een nog onbekende man de 80-jarige vrouw in haar woning aan het Verdipark. Onder bedreiging van een mes drong de man de woning binnen. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht. Bij de overval maakte de man zich tevens schuldig aan een zedenmisdrijf. Hierma ging de man er met een geldbedrag en een sierraad vandoor. De politie verspreidde een compositietekening van de verdachte en de zaak werd in het regionale opsporingsprogamma van RtvWest Teamwest behandeld. Ondanks alle berichtgeving in de media inspanningen van de politie is er echter nog steeds geen doorbraak in het onderzoek. Het rechercheteam dat met de zaak bezig is, reageert verheugd op het nieuws van de beloning. We moeten alles uit de kast trekken om deze zaak tot een oplossing te brengen, aldus een woordvoerder van de politie.

Opsporing verzocht
Komende dinsdag 23 juni besteedt het progamma Opsporing Verzocht van de Avro aandacht aan deze zaak. Het progamma wordt uitgezonden op Nederland 1 om 21.50 uur.

Signalement verdachte
De verdachte was een getinte man, vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst, ongeveer 1.75 meter lang en hij droeg een gekleurde muts met flappen aan de zijkanten, die onder zijn kin met touwtjes zaten vastgebonden.

Gouden tip
De recherche van Bureau Naaldwijk is op zoek naar getuigen die mogelijk aan de hand van dit summiere signalement deze man herkennen of andere informatie hebben die kan bijdragen tot het oplossen van dit misdrijf. Mogelijk heeft iemand rondom de tijd van de overval iets verdachts gezien in de buurt van de Verdilaan, wat op dat moment wellicht onbelangrijk leek. Burgemeesters en Wethouders van de gemeente Westland loven een beloning van 3.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader van deze shockerende overval. Neemt u contact op met Bureau Naaldwijk via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.