ABVAKABO FNV

Bonden onderzoeken alternatief plan impasse TNT

Nu de meeste leden van ABVAKABO FNV en de collega-bonden het principeakkoord cao Productie hebben afgewezen, verkeren TNT en de vakbonden in een impasse. Het is zinloos verder te onderhandelen over verslechtering van arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van Productie, in ruil voor werkgelegenheid. Tegelijkertijd laat TNT weten geen andere weg te zien dan de komende drie jaar 11.000 banen te schrappen. ABVAKABO FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak gaan hiermee niet akkoord.

De drie bonden zoeken nu naar een alternatief plan om gedwongen ontslagen te voorkomen - zonder dat de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers verslechteren. TNT heeft aan het onderzoek haar medewerking toegezegd.

Uitgangspunten voor het onderzoek zijn:

* Geen gedwongen ontslagen

* Geen verslechtering van arbeidsvoorwaarden voor de zittende medewerkers

* Een gezond, toekomstbestendig bedrijf

* Fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden in gehele postmarkt.

Vragen waarop we een antwoord willen, zijn onder andere:
* De toekomst van de postmarkt: wat betekent de door de bonden afgesloten cao bij Sandd, Selekt Mail en Netwerk VSP voor TNT, nu ook deze bedrijven met een cao en dus hogere arbeidskosten te maken krijgen?

* Wat zijn de (financiële) mogelijkheden om de besparingen meer te spreiden in de tijd en daarmee de personele problematiek op te lossen met behulp van natuurlijk verloop en vrijwillige mobiliteit?

* Zijn er nog andere oplossingen voor het voorkomen van gedwongen ontslagen?

Externe bureaus
De bonden zijn op dit moment op zoek naar een of meer geschikte externe bureaus die ons kunnen helpen deze en andere vragen te beantwoorden. Wij zijn als drie bonden opdrachtgever, zonder bemoeienis van het bedrijf. Wel is met TNT afgesproken dat het bedrijf medewerking zal verlenen, door het geven van de benodigde informatie.

Het bedrijf heeft overigens opnieuw laten weten vast te houden aan de bekende besparingsdoelstelling, maar dat men openstaat voor andere, maar realistische wegen om die besparingen te realiseren.

In september weer overleg
We verwachten dat het onderzoek begin september is afgerond. Dan kunnen de uitkomsten worden besproken met (kader)leden en vervolgens met de werkgever. Tot dat moment wordt pas op de plaats gemaakt. Dat betekent nog even geen onderhandelingen over nieuwe cao's of een sociaal plan, omdat dit de kans op een werkbaar alternatief plan alleen maar verkleint.

Dat geldt voor alle bedrijfsonderdelen, want er is (afgezien van de cao's voor postbezorgers en zaterdagbestellers) nog altijd slechts één cao TNT. Zowel bonden als bedrijf streven ernaar komend najaar een eind te maken aan de langlopende discussie over de `cao-differentiatie', dus de vraag hoeveel en welke cao's er moeten zijn binnen TNT (bijvoorbeeld een eigen cao Express).