Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2009Z11645

Vragen van de leden Jacobi, Depla, Van Dijken (allen PvdA), Atsma (CDA) en Zijlstra (VVD) aan de staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over de bekostiging van maatwerkonderwijs voor "bijzonder belaste" jonge topsporters. (Ingezonden 18 juni 2009)


1
Is het waar dat voor topsporters op de scholen die betrokken zijn bij de topsportcentra Eindhoven, Heerenveen, Arnhem en Amsterdam een speciale voorziening komt, zodat deze jonge topsporters onderwijs en topsport kunnen combineren?


2
Is het waar dat er nog geen duidelijkheid is over de aanvullende financiële middelen?


3
Is het waar dat voor deze scholen de gebruikelijke ontheffing voor de onderwijstijd en inhoud voor deze topsporters niet te combineren is met de inspanningen die nodig zijn om topsport te bedrijven? Bent u bereid deze ontheffing te verruimen?


4
Wanneer gaat u duidelijkheid geven over de noodzakelijke aanvullende faciliteiten?


5
Bent u bereid de gevraagde aanvullende gelden en faciliteiten aan de genoemde vier scholen te verstrekken? Zo ja, welke faciliteiten en welk bedrag gaat u beschikbaar stellen? Zo nee, waarom bent u daartoe niet bereid?


1) Brief eind maart 2009 van Stichting Loont aan de staatssecretarissen Bussemaker en Bijsterveldt-Vliegenthart