Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 19-06-2009

Politie houdt 5 verdachten aan met 15 kilo hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie zag donderdag tijdens een controle op illegale drugshandel rond 19.30 uur een aantal voertuigen bij elkaar komen op een parkeerplaats aan De Boulevard. Gezien de manier waarop dit gebeurde, ontstond het vermoeden dat het om een drugsdeal ging. De politie volgde de twee voertuigen over de Markiezaatsweg en de Van Konijnenburgweg, waar ze werden aangehouden. De inzittenden, een 27-jarige man en twee 22-jarige mannen uit Frankrijk en twee 32-jarige Belgen zijn overgebracht naar het politiebureau. In een van de auto's werden twee sporttassen met in totaal 15 kilo hennep aangetroffen. Ook vond men een groot geldbedrag. Alle goederen en de voertuigen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.
De verdachten zijn in verzekering gesteld.
Tijdens de aanhouding van de verdachten passeerden toevallig twee medewerkers van de Landmacht. Zij regelden op eigen initiatief het verkeer om de activiteiten van de politie soepel te laten verlopen.

De politie houdt zich actief bezig met het bestrijden van illegale drugshandel. Zowel opvallend als onopvallend wordt hierop
gecontroleerd op verschillende plaatsen in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Politie verricht vier aanhoudingen na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Een 13-jarige jongen uit Hoogerheide werd afgelopen maandag en dinsdag belaagd op weg naar school. De jongen reed op de fiets richting Bergen op Zoom en kwam hier tot twee keer toe een groepje bekenden tegen. De eerste keer belette de groep hem door te fietsen en gaf een van hen hem een duw, toen hij erlangs wilde. Een dag later werd hij opnieuw belaagd, van zijn fiets af geduwd en geschopt. Hij liep gekneusde ribben en een gekneusde nek op. De politie heeft aangifte opgenomen van de jongen en hield twee 13-jarige jongens en een 14-jarige jongen uit Ossendrecht en een 13-jarige jongen uit Hoogerheide aan. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking

ROOSENDAAL: Personeel van een bedrijf aan de Borchwerf hield
donderdagmiddag een 22-jarige man uit Wouwse Plantage aan voor verduistering in dienstbetrekking. De man bekende bij arriveren van de politie direct verschillende goederen, waaronder mp3-spelers en tv's, te hebben ontvreemd. In de woning van de man werd na zijn aanhouding nog een deel van de goederen teruggevonden. De rest zou hij hebben verkocht en weggegeven.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Tweetal aangehouden voor drugsdealen

ROOSENDAAL: De politie hield donderdag rond 20.30 uur twee mannen aan voor het dealen van drugs. De 28-jarige verdachte uit Roosendaal zou softdrugs hebben verkocht aan een 37-jarige Belg. De Roosendaler werd aangehouden in de Van Beethovenlaan en de Belg in de Boomgaardstraat. De twee zijn op heterdaad betrapt en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 28-jarige man verklaarde tijden verhoor dat hij er niets mee te maken had. De Belg bekende drugs te hebben gekocht.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-06-2009 16:08 | © Regio Midden en West Brabant |