Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 19-06-2009

Scooterdieven gaan er vandoor na aanrijding

OOSTERHOUT: Op donderdagavond 18 juni ontstond op de Burgemeester Holtroplaan een aanrijding. De veroorzakers, twee jongens op een scooter, gingen er na de aanrijding vandoor.

Het ongeluk gebeurde om 18.11 uur toen een automobilist (31-jarige Oosterhouter) vanaf winkelcentrum Zuiderhout kwam en linksaf de Burgemeester Holtroplaan op ging. Vanaf de overkant, de Buurstede, kwamen twee personen op een scooter aanrijden. Zij reden vanaf de Buurstede rechts de Burgemeester Holtroplaan op. Daar schampten zij met de scooter de personenauto van de 31-jarige Oosterhouter.
De jongens gingen met hun scooter onderuit en belandden op het wegdek. Ze gingen er na het ongeval allebei als een haas vandoor. Tijdens hun vlucht dumpten ze de scooter in de struiken. Uit nader onderzoek bleek het om een gestolen scooter te gaan. Het ging om een oranje Peugeot Speedfight. De tweewieler is door de politie voor nader onderzoek in beslag genomen. Uiteraard is de politie nu op zoek naar de twee jongens die op het gestolen voertuig reden. De scooter was ontvreemd op woensdagavond in de Boerhaavelaan.

Snelheidscontrole in Dongen

DONGEN: De politie hield donderdagmiddag 18 juni op de
Klein-Dongenseweg een snelheidscontrole. De actie vond plaats tussen 14.45 uur en 16.00 uur. In totaal zijn er 20 automobilisten staande gehouden. 17 kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, terwijl de maximum snelheid op 50 km/u is vastgesteld. Daarnaast kregen drie overtreders een boete van 90,- vanwege het niet dragen van autogordel.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Vrouw (71) raakt gewond bij verkeersongeval

DONGEN: De politie behandelde donderdagmiddag 18 juni een
letselongeval op de Noorderlaan te Dongen. Het ongeluk vond plaats rond 17.40 uur. Een 71-jarige vrouw reed op haar bromfiets over de Noorderlaan in de richting van de Lage Ham. Toen zij een oprit bij een woning wilde inrijden, werd zij van achteren aangereden door een auto.

Deze auto werd bestuurd door een 61-jarige automobiliste uit
Sleeuwijk. Het slachtoffer had veel last van haar been en is per ambulance naar het Twee Stedenziekenhuis vervoerd.
De politie maakte proces-verbaal op van dit ongeval.

Politie vindt bij toeval hennepkwekerij

WASPIK: De politie stuitte donderdagmiddag 18 juni bij toeval op een hennepkwekerij in een loods op de Dwarsweg in Waspik. Agenten kwamen voor inbraakpoging bij de buren en stelden een nader onderzoek in in de directe omgeving. In een naastgelegen loods bleek een wietplantage te zitten. Het ging om circa 900 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgetapt, zo stelde medewerkers van Essent vast. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Er zijn nog geen arrestaties in deze zaak verricht de politie onderzoekt de huurconstructie van de bewuste loods.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-06-2009 16:11 | © Regio Midden en West Brabant |