Lotto hoofdsponsor nationale selectie Bob en Slee Bond Nederland

19/06/2009 16:45

De Lotto

Vandaag is bekend gemaakt dat de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) en De Lotto een overeenkomst hebben getekend waarmee Lotto hoofdsponsor wordt van de nationale selectie van de BSBN. Daarvoor tekenden beide partijen vandaag in Harderwijk een contract. Het betreft een overeenkomst tot en met de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver. Met deze overeenkomst wil Lotto haar verbondenheid met sport en bobsleeën verder uitdragen. Daarnaast hebben beide partijen als doelstelling meer afdracht voor de Nederlandse sport te genereren.

De BSBN is zeer verheugd over de samenwerking met Lotto. Frans Bakker, voorzitter BSBN geeft aan: "Om op olympisch niveau mee te kunnen doen, wordt steeds meer gevraagd van atleten en sportbonden. Voor de bond is de overeenkomst met Lotto een belangrijke stap in de professionalisering van de sport en levert de samenwerking met Lotto een wezenlijke bijdrage aan het presteren op olympisch niveau."

Ook commercieel directeur Frank Bijman van De Lotto is blij met de samenwerking tussen Lotto en de BSBN: "De viermansbob behoort tot de meest spectaculaire disciplines van de winterspelen. En het is fantastisch dat Nederland dit jaar een zeer goede kans maakt om zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen in Vancouver. De nominatie hebben de mannen al op zak en aan ze hebben ook bewezen ruimschoots aan de olympische criteria te kunnen voldoen. Edwin van Calker heeft met zijn team laten zien dat ze voor de prijzen mee kunnen strijden in een discipline die sinds jaar en dag door Duitsers, Russen en Canadezen wordt gedomineerd. Rintje Ritsma is als technisch directeur natuurlijk bij uitstek iemand die weet wat die olympische ambitie voor een atleet betekent. Wij zijn trots dat wij als Lotto kunnen ondersteunen om deze ambitie te realiseren."

BSBN

De Bob en Slee Bond Nederland is er om, als overkoepelend orgaan, de bob- en sleesport te bevorderen. NOC-NSF heeft de bond een 'High Potential' status verleend en ondersteunt het ambitieuze programma van de BSBN. Het programma richt zich op het neerzetten van een stabiele bond- en topsportorganisatie met een hoogwaardig topsportprogramma wat moet resulteren in succesvolle deelname aan de Olympische Winterspelen in Vancouver en Sochi.

De Lotto

De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.