Politie Haaglanden

Extra persbericht 19 juni

Haaglanden, 19-06-2009

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag/Scheveningen De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling/openlijk geweld. Een 37-jarige man werd op de Hogeweg achtervolgd door twee personenautos. De 37-jarige stopte vervolgens vlak voor het tankstation gelegen op de hoek van de Van Stolkweg met de B.M. Teldersweg en werd daarbij belaagd en mishandeld door een zevental mannen. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. Van de daders is bekend dat zij reden met twee autos waarvan er een buitenlands kenteken voerde. Uit het onderzoek is tot op heden gebleken dat er diverse mensen getuige hiervan moeten zijn geweest. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Verdachten schietincident aangehouden
Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer heeft onlangs twee verdachten aangehouden. Het duo wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident op de Ruimtebaan, donderdag 11 juni. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie die dag een melding dat er op de Ruimtebaan een ruzie was, waarbij een schot gelost zou zijn. Ter plaatse verklaarden getuigen dat er vanuit een vermoedelijk zwarte personenauto een schot gelost was in de richting van een groep. Niemand raakte hierbij gewond.

Recherche-onderzoek
Uit het rechercheonderzoek kwam naar voren dat een 25-jarige Zoetermeerder en een 44-jarige plaatsgenoot bij de zaak betrokken zouden zijn. Beide verdachten werden de afgelopen dagen in Zoetermeer aangehouden en zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris. Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten vonden agenten een pistool en munitie.

Overvaller benzinestation opgepakt
Zoetermeer De politie in Zoetermeer verwacht met de aanhouding van een 38-jarige Hagenaar de overval op een benzinestation te hebben opgelost. De verdachte bedreigde zondag 7 juni om 12.15 uur personeel van het benzinestation aan de Muzieklaan. Hij hield zijn hand in zijn zak en deed voorkomen alsof hij een wapen bij zich had. Hij maakte een geldbedrag buit en verdween. Opvallend was dat zijn rechterhand in blauw gips zat. Cameras legden de overval echter vast en de beelden werden binnen Politie Haaglanden getoond, waarop een medewerker de verdachte herkende. De Hagenaar (met zijn hand in blauw gips) werd daarop op donderdag 18 juni aangehouden. Hij bekende tijdens het verhoor op Politiebureau Zoetermeer de overval en werd vrijdag 19 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die verlengde zijn hechtenis met veertien dagen.