Gemeente Leeuwarden

Hoe staat het met de werkdruk van raadsleden?

Bron: Gemeente Leeuwarden (19-06-2009)

Door Initiatiefgroep 'Burgers en Gekozen Burgers'; een uitgave van de gemeenten Almere, Apeldoorn, Leeuwarden en Voorst in het kader van het Democratisch Boeket van Stichting Agora Europa.

In het kader van het Democratisch Boeket van stichting Agora Europa hebben vier griffiers uit Almere, Apeldoorn, Leeuwarden en Voorst onderzoek gedaan naar de vergadervormen van gemeenteraden en werkdruk bij raadsleden.
Hoewel bijna alle raadsleden werkdruk ervaren, heeft maar één op de vijf raadsleden daar echt last van. Dat is de conclusie uit het onderzoek van de initiatiefgroep `Burgers en Gekozen Burgers'. Vaak gaat het meer om de ervaren mentale druk dan om werkbelasting in uren. Plezier in het raadswerk is belangrijk en raadsleden kunnen zelf zorgen voor goede randvoorwaarden die de werkdruk verminderen, vinden de raadsgriffiers van de initiatiefgroep `Burgers en Gekozen Burgers'.

De griffiers hebben raadsleden gevraagd naar hun ervaringen met werkdruk. In de uitgave `raadsleden en werkdruk' bieden zij een vijftiental tips aan voor meer ontspannen raadswerk.

Klik hier voor het boekje over werkdruk van de Initiatiefgroep Burgers en Gekozen Burgers.