Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente en ondernemers samen voor economische bloei

Met een kick off bijeenkomst in de raadszaal van de gemeente Hellevoetsluis is vrijdag 19 juni de uitvoering van een economisch maatregelenprogramma gestart. Er zijn werkgroepen samengesteld met betrokken ondernemers en ambtenaren, die zich de komende jaren buigen over maatregelen die de regio op de middel- en lange termijn economisch moet laten opbloeien.

Liefst 20 enthousiaste ondernemers hebben zich aangemeld voor deelname aan dit initiatief. Ook leden van de Economische Raad (bestuurders en particulieren uit het bedrijfsleven die gevraagd en ongevraagd advies geven) zijn enthousiast en nemen deel aan werkgroepen. Er zijn vooralsnog 7 werkgroepen die zich richten op maatregelen op verschillende terreinen; bijvoorbeeld onderwijs, werkgelegenheid en gebiedsontwikkeling.

De maatregelen zijn in 2008 vastgesteld en met een groot deel hiervan is inmiddels aangevangen. Dit gebeurde tot dusverre echter door de ambtenaren in het gemeentehuis, zonder directe toetsing met de regionale ondernemers anders dan beleidsmatig overleg met de Economische Raad. Met het samenstellen van de werkgroepen wordt de betrokkenheid van het bedrijfsleven bij de uitvoer van het economisch beleid vergroot.

Wethouder Economische Zaken Evert Taal benadrukt de behoefte van de gemeente om meer in samenspraak met de marktpartijen te opereren. "Alleen wanneer beleid in afstemming met elkaar wordt uitgevoerd kan het breed gedragen worden." Ook voor de ondernemers biedt deze samenwerking kansen. "Zij hebben nu direct contact met de betrokken ambtenaren en kunnen door de korte communicatielijnen snel schakelen rondom de problematiek waar de werkgroep zich mee bezighoudt. Deze korte lijnen dragen hopelijk bij aan de toegankelijkheid van ons als gemeente."

Met de kick off bijeenkomst zijn de eerste stappen rondom de uitvoer van het maatregelenprogramma gezet. Omtrent de vorderingen van de werkgroepen zal vooral worden gecommuniceerd op de website www.hellevoetwerkt.nl. Deze website is eveneens een initiatief van ondernemers en de gemeente en dient als platform voor de communicatie rondom de kadernota, de werkgroepen en de algehele samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid.

06/19/2009