Ondernemingsraad Enexis teleurgesteld over niet toekennen RWE-bonus

19/06/2009 17:48

Enexis B.V.

Persbericht

s Hertogenbosch, 19 juni 2009

Ondernemingsraad teleurgesteld over niet toekennen RWE-bonus aan Enexis medewerkers

De Ondernemingsraad van Enexis is zeer teleurgesteld dat de toegezegde bonus van RWE van 5.000 euro aan de Essent medewerkers, niet ook wordt toegekend aan de Enexis medewerkers. Enexis is het voormalige netwerkbedrijf van Essent en vanaf 1 januari 2009 operationeel zelfstandig.

De bonus is met name bedoeld als blijk van waardering voor de inzet van de Essent medewerkers gedurende de afgelopen jaren. Medewerkers bij Enexis zijn boos en teleurgesteld dat zij blijkbaar dus niet gewaardeerd worden voor hun inzet de afgelopen tien jaar. De Raad van Bestuur van Essent en haar Aandeelhouders gaan akkoord met een ongelijke behandeling van medewerkers van Essent en die van het voormalige netwerkbedrijf. Onterecht volgens de Ondernemingsraad, omdat deze collega's zich tot de splitsing altijd samen hebben ingezet voor Essent als totaal. Nu de splitsing officieel is, heeft het ontbreken van enigerlei vorm van waardering door de Raad van Bestuur van Essent dit gevoel van 'afgeserveerd' zijn versterkt. De Ondernemingsraad heeft deze teleurstelling inmiddels namens een meerderheid van de medewerkers verwoord in een brief aan directie en aandeelhouders van Essent.

Waarom ook waardering voor Enexis?

De gedreven en toegewijde inzet dag en nacht van de Enexis medewerkers aan een veilig en betrouwbaar netwerk heeft gedurende de afgelopen tien jaar een substantiële, zo niet de belangrijkste bijdrage geleverd aan het succes van Essent als totaal. Sommige medewerkers zijn al meer dan 40 jaar in dienst bij Essent!

Met name de medewerkers van het netwerkbedrijf hebben zich hard gemaakt voor het voorkomen van een splitsing tussen energieleverancier en netwerkbedrijf. Zij waren het die in grote getale in Den Haag stonden om dit te onderschrijven.

Het argument dat er niks voor de Enexis medewerkers zal veranderen, is niet terecht. Ook voor de Enexis medewerkers staan er de komende tijd diverse veranderingen te wachten.






Noot voor de redactie:

Voor meer informatie,