Haagse scholier wint prijs voor handig twee-in-één-product

19/06/2009 18:00

De Haagse Hogeschool

Oplossing voor tijdrovend scheerritueel voor De Haagse Hogeschool en Sara Lee

Haagse scholier wint prijs voor handig twee-in-één-product

Den Haag, 19 juni - Fris blijven, dat valt voor scholieren niet altijd mee als ze dag in, dag uit druk zijn met school, werken en uitgaan. Wanneer ze dan even tijd hebben om zich op te frissen, doen ze dat graag zo snel mogelijk. Wat zou het een tijd besparen wanneer je je tandpasta ook als gezichtscrème kunt gebruiken of je haarlak als schoenpoets.

De Haagse Hogeschool en Sara Lee hebben scholieren van de bovenbouw van vwo, havo en mbo in april uitgedaagd te komen met oplossingen voor deze problemen. Met de actie Welk product helpt jou je studie door? hebben zij de aankomende studenten opgeroepen een verzorgingsproduct te bedenken dat op meerdere manieren te gebruiken is.

Het beste idee

Vandaag heeft de jury de prijs tijdens de Open Dag uitgereikt aan vierdejaars mbo-scholier Emre Akbulut. Zijn idee is dé oplossing voor het tijdrovende scheerritueel. Emre heeft een scheerschuim bedacht waarvan je de restanten na het scheren niet meer hoeft af te wassen. Integendeel: het overgebleven schuim functioneert als een milde en verzorgende aftershavebalsem.

Emre mag het idee voor zijn product samen met Sara Lee (onder andere bekend van merken als Ambi Pur, Sanex, Prodent en Zwitsal) gaan realiseren.

De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. dehaagsehogeschool.nl


- EINDE PERSBERICHT-

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.dehaagsehogeschool.nl/pft