Gemeente Venray


19 juni 2009

Wsw-raad heeft eigen website

Wethouder Twan Jansen heeft op 19 juni de website van de Wsw-raad Venray gelanceerd. Via de website wil de raad Wsw'ers en andere geïnteresseerden voorzien van informatie over de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). De website informeert onder andere over de veranderingen die er op dit moment plaatsvinden binnen de Wsw. Daarnaast wil de Wsw-raad iedereen informeren over haar eigen werkzaamheden.

Binnen de gemeente Venray is al sinds medio 2007 de Wsw-raad actief. De Venrayse Wsw-raad was de tweede in Nederland . De raad is enerzijds belangenbehartiger van Venrayse burgers die zijn aangewezen op werken in het kader van de sociale werkvoorziening. Anderzijds is de Wsw-raad adviesorgaan voor het college van Burgemeester en Wethouders. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wsw.

In de vernieuwde Wet sociale werkvoorziening (Wsw) zijn meer rechten voor de cliënt en cliëntenparticipatie belangrijke pijlers. De gemeente Venray ondersteunt en faciliteert die participatie van harte. Wethouder Jansen: "Ons beleid is er op gericht dat alle inwoners van de gemeente kunnen meedoen, of het nu gaat om wonen, werken of vrijetijdsbesteding. We willen burgers graag betrekken bij wat we als gemeente doen. Daarbij gebruiken we als dat kan ook moderne communicatiemiddelen als internet. De website van de Wsw-raad is hier een mooi voorbeeld van."

De website van de WsW-raad is bereikbaar via www.wswraadvenray.nl. De bezoeker vindt er onder andere algemene informatie over de Wsw, informatie over het werk van de Wsw-raad, antwoorden op veelgestelde vragen, belangrijke links en natuurlijk de contactgegevens van de Wsw-raad.