Politie Kennemerland

Politie reageert in de krant op gerucht kinderlokker in Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep, 19-06-2009 o Sinds enige tijd heerst in Nieuw-Vennep een gerucht dat er kinderlokkers actief zouden zijn. De politie heeft naar aanleiding van een melding van een bezorgde ouder een uitgebreid onderzoek ingesteld. Mensen in een busje zouden zich verdacht ophouden in de buurt van kinderen. Gebleken is, dat het busje waarover wordt gesproken, van een nietsvermoedende medewerker van een aannemersbedrijf is, hij is na verhoor heengezonden. Leest u verder voor het artikel van het Witte Weekblad, waarin teamchef Reineke Brandt van de politie in Nieuw-Vennep reageert op de kwestie.

Hieronder is het artikel te lezen zoals dat op de internetsite van het Witte Weekblad staat en aankomende week in de huis-aan-huis-editie wordt gepubliceerd.

Kinderlokker in Nieuw-Vennep blijkt gerucht

NIEUW-VENNEP - Al een aantal dagen gaat er in het dorp een verhaal de ronde over een blauw busje met een man die kinderen aan zou spreken. De politie maakte donderdag 18 juni bekend dat het beruchte busje met de kinderlokker niet bestaat.

De verhalenstroom is enige maanden geleden in gang gezet nadat een 11-jarig jongetje in Venneperhout was lastig gevallen door een onbekend gebleven man. De politie heeft na de melding van dit incident direct een uitgebreid onderzoek ingesteld, maar de twee aangehouden verdachten bleken niets met het incident te maken te hebben.

Aannemer

Het betreffende blauwe busje dat nu de hoofdrol heeft, bestaat, maar is van een niets vermoedende aannemer die al maanden aan het werk is in Getsewoud-Noord. Reineke Brandt, chef wijkteam Nieuw-Vennep: 'Waarschijnlijk hebben kinderen de man uit het busje zien stappen en zijn na alle waarschuwingen van 'het niet meegaan met vreemden' snel weggerend. Zij hebben hun verhaal thuis aan de ouders verteld, en zo is de geruchtenstroom op gang gekomen. Er zijn berichten op Hyves gekomen en zo heeft het zich als een olievlek verspreid, zelfs tot in Hoofddorp aan toe.' Volgens de politiechef is het verstandig om als ouder de kinderen te wijzen op het gevaar van vreemden, maar dit moet wel binnen leefbare proporties blijven. Brandt: 'We hebben onderzoek gedaan naar waar de geruchten precies vandaan kwamen, en hebben mensen ingezet om de onderste steen boven te krijgen. Op de locaties waar het om gaat hebben wij sinds enige tijd verscherpt toezicht en surveillance. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze kinderen veilig kunnen spelen in Nieuw-Vennep.

Wij roepen mensen altijd op, zodra zij iets verdachts zien, direct de politie te bellen. Wanneer mensen een verdachte omstandigheid zien rond kinderen belt u dan direct 112. Wij nemen elke melding serieus. Ik kan mij voorstellen dat, zeker gezien de recente nieuwsberichten elders in het land, mensen uitermate op hun hoede zijn, wel wil ik oproepen om de rust te bewaren.'

Bron: Witte Weekblad //addHyperLinksToContent('myContent');