Royal Haskoning


Royal Haskoning ontmoet Medvedev

19-6-2009

Nijmegen, 19 June 2009 - Tijdens het bezoek van president Medvedev aan ons land worden gesprekken gevoerd over onder andere het Yamal project. President Medvedev zal ook een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven ontmoeten, waaronder Jan Bout, bestuursvoorzitter van Royal Haskoning.

Als lid van het consortium (Project Groep Delta) wil Royal Haskoning bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het Yamal project. Dit project behelst een gasontwikkelingsproject in Noord Siberië met zowel on shore als off shore gasreserves, waarbij milieuaspecten, de ontwikkeling van nieuwe gasinfrastructuur en havenontwikkeling een belangrijk onderdeel vormen. De rol van Royal Haskoning hierin richt zich op reductie van de footprint, energie efficiency en de ontwikkeling van haven en maritime infrastructuur. Voor Rusland een belangrijk project dat zich in de tijd uitstrekt tot na 2030.

Naast dit project is Royal Haskoning actief in de Russische Federatie op het gebied van havenontwikkeling en milieuadvisering rond grote olie- en gas ontwikkelingsprojecten zoals Sakhalin. De ervaring opgedaan met dit project kan worden toegepast bij projecten als Yamal. Daarnaast adviseert Royal Haskoning in de Russische Federatie op het gebied van op- en overslag van goederen en de levensmiddelenindustrie. De stormvloedkering van St Petersburg maakt ook deel uit van de portfolio van Royal Haskoning in de Russische Federatie.

Meer informatie