Gemeente Utrecht

Iraanse cultuur inspireert kunstenaars in stadhuis

Iran is veel méér dan alleen een land dat om politieke en religieuze redenen in de belangstelling van de hele wereld staat. Het land is ook inspiratiebron. Zo zijn in het Utrechtse stadhuis in de maand juni schilderijen, foto's, beelden en aquarellen van beeldend kunstenaars te zien die zich laten inspireren door de Iraanse cultuur.

'Inspiran' is een reizende tentoonstelling van beeldend kunstenaars die zich in hun werk om verschillende redenen geïnspireerd voelen door de oude en buitengewoon rijke Iraanse cultuur. 'Cultuur als ontmoetingsplaats' is het sleutelwoord voor de deelnemende kunstenaars Fariba Ahmadi, Sirus/Bijan Bahadory, Yvonne van der Bijl, Kees van Burg, Juliette Kalse en Ineke Tesselaar.

Aansluitend op deze tentoonstelling hebben de kunstenaars op vrijdag 19 juni in Houtzaagmolen de Ster een Iraanse culturele avond georganiseerd met beeldende kunst, poëzie, muziek, literatuur en kalligrafie.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 3 juni tot en met donderdag 25 juni 2009.



Gemeente Utrecht