Ingezonden persbericht

Persbericht - Amsterdam, 28 mei 2009

Les Ballets Russes in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Ter gelegenheid van de première van 100 jaar Les Ballets Russes, een voorstelling van Het Nationale Ballet, organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam op 4 juni, 20.00 uur, in samenwerking met Het Nationale Ballet een speciale avond in het kader van Les Ballets Russes. Tevens is er van 4 juni t/m 30 augustus een expositie van oorspronkelijke Ballets Russes programmaboeken te zien in de Centrale Bibliotheek.

Op 19 juni 2009 gaat 100 jaar Les Ballets Russes van Het Nationale Ballet in première in het Muziektheater. Ter gelegenheid hiervan organiseert Het Nationale Ballet in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een speciale avond in het Theater van 't Woord, op donderdag 4 juni 2009 om 20.00 uur.
Op het programma staan o.a. een inleiding door Lin Ellinckhuizen en een dans uit Les Sylphides door 2 dansers van het Nationale Ballet, met aan de vleugel Olga Khozianova. Ter afsluiting een interview met Rachel Beaujean, hoofd artistieke leiding van Het Nationale Ballet.

Op de 4e etage van de Centrale Bibliotheek is in aansluiting op 100 jaar Ballets Russes een tentoonstelling van oorspronkelijke programmaboekjes die in de Ballets Russes-periode
1909-1929 zijn verschenen, met prachtige illustraties en tekeningen van o.a. Pablo Picasso en Léon Bakst ingericht. Deze tentoonstelling is nog te zien t/m 30 augustus.

////////////////////////////////////////// einde persbericht//////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,