Gemeente Putten

Vrijdag 19 juni 2009: Bossaball in Putten

Het sportbuurtwerk in de gemeente Putten organiseert namens de BOS-impuls (Buurt, Onderwijs, Sport) op vrijdag 19 juni 2009 een Bossaball evenement op het Fontanusplein voor het gemeentehuis in Putten. Tijdens dit evenement kunnen jongeren vanaf 10 jaar kennis maken met de nieuwe sport Bossaball!
bossaball Bossaball is een spel tussen twee teams. Het combineert elementen van volleybal, voetbal, capoeira (een combinatie van dans- en vechtsport) en gymnastiek. Het speciaal ontworpen opblaasbare speelveld heeft aan beide zijden van het net een trampoline. Het team moet proberen de bal in de lucht te houden. Dit kan met het hoofd, de handen of de voeten. Het team moet ervoor zorgen dat de bal bij de tegenstanders op de grond komt.

Bossaball is bedoeld voor jongeren vanaf 10 jaar en deelname is gratis. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Natuurlijk is publiek van harte welkom en het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen!

In de komende periode worden er op vrijdag vaker evenementen georganiseerd. Bossaball is het vervolg op de Gladiator Games. Op 17 juli en 28 augustus staan ook vrijdagavond sportevenementen op het programma, met telkens een ander thema.