VerkeersInformatieDienst


Herstelwerkzaamheden Meernbrug

29 mei 2009, 11:32
In de afgelopen weken is Rijkswaterstaat gestart met het opknappen van de Meernbrug die het centrum van Utrecht met de A2 verbindt. Deze oude brug krijgt een uitgebreide schilderbeurt, nieuw asfalt en moet worden opgehoogd om te blijven voldoen aan Europese richtlijnen. De werkzaamheden zijn al gestart aan de Leidsche Rijn zijde van de brug.

Om de steigers op te kunnen bouwen is het voor de veiligheid noodzakelijk om de brug een aantal weekenden af te sluiten voor het verkeer. In de weekenden van 19 juni, 26 juni en 3 juli kunnen alleen fietsers over de brug. Al het autoverkeer dat in die weekenden de stad in en uit moet, wordt aangeraden gebruik te maken van A2 afrit 7 (Lage Weide) of A12 afrit 17 (Centrum). Daarnaast worden bezoekers aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer en van de P+R terreinen Muziektheater, Papendorp of Westraven.

De hinder wordt zoveel mogelijk beperkt door in deze weekenden meerdere werkzaamheden uit te voeren van zowel Rijkswaterstaat als de Gemeente Utrecht. Daardoor kan de totale periode van hinder zo veel mogelijk beperkt worden.