Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
VAN VLISSINGEN
ART FOUNDATION

TENTOONSTELLING Eppe de Haan in Pietrasanta
LOCATIE Hotel Des Indes Den Haag (gedurende de beeldententoonstelling Den Haag)

PERSONTVANGST / V.I.P. AVOND (voor genodigden) donderdag 18 juni 2009

PUBLIEKSINFORMATIE
dagelijks geopend van 19 juni tot en met 6 september 2009 publicatie te koop bij Hotel des Indes (receptie)

De Van Vlissingen Art Foundation is in 2009 opgericht met als doel een actieve stimulans te zijn voor Nederlandse beeldend kunstenaars. Ieder jaar selecteert de stichting een nieuw talent. In samenwerking met kunstkenner John Sillevis en Uitgeverij Waanders wordt een boekenreeks ­ onder de naam Inspiratie ­ samengesteld ld over de gekozen kunstenaars met foto's en beschrijvingen van hun werk.

Inspiratie ­ daar gaat het om in de kunst. Het is niet altijd eenvoudig om er achter te komen hoe een kunstenaar zijn inspiratie opdoet. Eén van de manieren is de kunstenaar te volgen op zijn schreden naar een voltooid kunstwerk.

De stichting beoogt de inspiratiebron van kunstenaars vast te leggen in een publicatie, met een reportage over hun werkplek en een indruk van hun recente werk.

Het werk van Eppe de Haan bijt de spits af. Een Nederlandse beeldhouwer die werkt in de Toscaanse stad Pietrasanta, niet ver van Carrara. Pietrasanta is het centrum voor moderne beeldhouwers met alle faciliteiten voor het werken in marmer en brons.

Eppe de Haan werd geboren in 1949 te Arnhem en studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in 's Gravenhage. Hij ontving in 1978 de Prijs voor Jonge Schilders. Na een studieperiode in Rome en Toscane in 1995 exposeerde hij zijn eerste sculpturen in Gallery Yrrac te Scheveningen, waarna vele exposities volgden: Smelink & Stokking, 's Gravenhage, Galerie Laerken, Hazerswoude en Hotel Des Indes, 's Gravenhage, maar ook Art Amsterdam, Tefaf Maastricht en de groepstentoonstelling Hoogspanning De Pauw, Wassenaar.

Eppe de Haan toont ons zijn nieuwste beelden, in marmer en brons in Hotel Des Indes. Een prachtig podium voor het elegante, tijdloze werk van deze inspirerende kunstenaar.