Ingezonden persbericht


Britse Grand Prix verlaat geboortegrond
Historische autoraces op Silverstone

Amsterdam, 4 juni 2009 - Voor Formule 1 liefhebbers is een trip naar de Engelse East Midlands in het weekeinde van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni een must. Op deze dagen wordt geschiedenis geschreven als de laatste Grand Prix op het circuit van Silverstone wordt verreden. Vanaf 2010 rijden de Formule 1 coureurs de Britse Grand Prix op het circuit van Donington Park.

Met de laatste Grand Prix op Silverstone komt een einde aan een stukje historie in de hoogste raceklasse. Al in 1948 werden autoraces gehouden op de startbanen van het voormalige Silverstonevliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. Toen de Formule 1 van start ging in 1950, was de Grand Prix op Silverstone de eerste van het seizoen. Dit maakt een bezoek aan Silverstone dit jaar historisch. Het is een laatste kans de coureurs aan het werk te zien op een van de snelste banen ter wereld met een volgaspercentage van maar liefst 64%.

Grootste raceautomuseum ter wereld

Een bezoek aan Silverstone is prima te combineren met een bezoek aan Donington Park en de Donington Grand Prix Exhibition. Op een uur rijden van Silverstone staat hier de grootste verzameling Grand Prix raceauto's ter wereld. In vijf hallen met meer dan 130 stukken wordt de geschiedenis van de motorsport getoond vanaf het begin van de 20e eeuw.

Belangrijke stukken zijn de tweemotorige 500 PK Alfa Romeo Bimotore uit 1936 die een topsnelheid heeft van 320 km/u, de Lotus 25 waarmee Jim Clark wereldkampioen is geworden, de platte 'huilende' 12 Ferrari 312B en de Lotus van Stirling Moss waarin hij tijdens de grote prijs van Monaco van 1961 het machtige Ferrari-team versloeg.

Betaalbaar en bereikbaar

Voor buitenlandse bezoekers is Engeland op dit moment zeer aantrekkelijk geprijsd door de lage koers van het Britse pond. Overnachten in elke prijsklasse kan in de directe omgeving van Silverstone, van luxe landhuishotel en moderne hotelketen tot Bed & Breakfast bij de boer. De toegang tot Silverstone is afhankelijk van de lengte van het verblijf en waar kaarten gekocht worden. Op internet staan de beste aanbiedingen. Informatie over Silverstone, de Donington Grand Prix Exhibition en accommodatie vindt u op www.discovereastmidlands.nl.

De East Midlands is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf ¤145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf ¤278,-.

The East Midlands bestaat uit zes graafschappen: Derbyshire (waaronder het Peak District), Leicestershire, Lincolnshire, Northamptonshire, Nottinghamshire en Rutland (Engeland's kleinste county).

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht