Politie Gelderland-Zuid

Tweede integrale coffeeshop controle

Tiel

Tiel, 19-06-2009 o De vier Tielse coffeeshops zijn op donderdag 18 juni 2009 bezocht voor een integrale coffeeshopcontrole. De politie, belastingdienst, brandweer, gemeente en Alliander hebben hieraan deelgenomen. Tijdens de controle zijn een beperkt aantal overtredingen geconstateerd.

In het kader van het Integrale Veiligheidsbeleid van de gemeente Tiel wordt periodiek getoetst of de coffeeshops voldoen aan wet- en regelgeving. De nadruk ligt daarbij op controle van de gedoogcriteria. Zo wordt de handelsvoorraad geteld en gewogen en wordt onderzocht of er bezoekers aanwezig zijn, die jonger zijn dan 18 jaar.

Naast de gedoogcriteria voor coffeeshops is ook gecontroleerd op andere regels die voor de horeca gelden. In twee gevallen was er een overschrijding van de handelsvoorraad geconstateerd. De politie Tiel heeft hierbij een hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Een exploitant kon zijn exploitatie vergunning niet tonen. Omdat het in alle gevallen om een eerste overtreding ging, zullen de ondernemers schriftelijk worden gewaarschuwd door de gemeente Tiel. De belastingdienst constateerde dat er bij twee coffeeshops de administratie niet volledig was. Een exploitant kon geen geldig identiteitsbewijs overleggen. De brandweer heeft bij twee coffeeshops eenvoudig te verhelpen gebreken geconstateerd.

De betrokken diensten hebben de controle en de samenwerking als positief ervaren. Ook dit jaar werd de medewerking van de exploitanten en bezoekers van de coffeeshops als positief ervaren.

Laatst gewijzigd 19-06-2009 7:59 | © Regio Gelderland-Zuid |