Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Persbericht

Hans de Boer jureert Battle tegen jeugdwerkloosheid

18 juni 2009

Jongeren buigen zich over jeugdwerkloosheid in virtuele denktank

Vanaf vandaag kunnen studenten en jonge professionals helpen de jeugdwerkloosheid op te lossen. Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) plaatst in samenwerking met CNV Jongeren een battle op www.battleofconcepts.nl over jeugdwerkloosheid. Zij vragen jongeren naar hun ideeën hoe jeugdwerkloosheid kan worden bestreden en voorkomen. De battle sluit op 9 augustus 2009. Een deskundige jury met onder meer Hans de Boer, beoordeelt de inzendingen. De prijsuitreiking vindt plaats op het NCSI evenement Destination : Innovation op 6 oktober van dit jaar.

Het belang van oplossingen voor de jeugdwerkloosheid blijkt uit de cijfers van het CBS. De werkloosheid stijgt en zoals gebruikelijk tijdens recessies neemt deze met name onder jongeren snel toe. Terwijl nu juist de jonge generatie de bron is van vernieuwing voor organisaties. Aan de studenten en jonge professionals de uitdaging om met goede en vernieuwende concepten te komen.

Battle of Concepts

Battle of Concepts is een crowdsourcingplatform en de grootste denktank van Nederland. Het gaat om slimmer werken, het benutten van jong talent 'in the crowd' en innovatieve manieren zoeken om ideeën en kennis met elkaar te delen.

NCSI

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.

CNV Jongeren

CNV Jongeren wil werkgevers en startende werknemers stimuleren om slimmer samen te werken en werk plezierig te maken of te houden. CNV Jongeren is een zelfstandige jongerenvakbond voor en door jongeren.


Noot voor de redactie (