Dick Berlijn: Economisch zal Nederland nooit meer hetzelfde zijn

19/06/2009 08:24

Ned. Maatschappij voor Nijverheid en Handel

'Nederland moet zich bij de bestrijding van de crisis niet blindstaren op herstel van het verleden'. Dat zegt Dick Berlijn, voorzitter van de Nederlandse Maatschappij van Nijverheid en Handel. Berlijn wees erop dat de mondiale verschuivingen die onder de huidige crisis liggen, blijvende sporen in het Nederlandse economisch landschap zullen trekken. 'Het is niet zomaar een kwestie van uitzitten en de draad weer oppakken', aldus Berlijn die vindt dat 'Nederland vooral moet blijven ondernemen.' Hij pleit voor meer maatregelen die het ondernemend vermogen van ons land vergroten.

Berlijn deed zijn uitspraken aan het begin van het Jaarcongres van de NMNH, donderdag 18 juni in Arnhem. Het congres ging over de toekomst van de Nederlandse Energievoorziening. Berlijn, voorheen bevelvoerder van de Nederlandse strijdkrachten, is gewend om in internationale krachtsverhoudingen te denken. Eerder al hekelde hij de trage besluitvorming en stelde dat Nederland, wil het goed mee blijven doen in de wereld, sneller moet leren schakelen.

De NMNH (1777) is een onafhankelijk netwerk van mensen uit het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Met 5000, vaak prominente leden is het een van de grootste en oudste ondernemersnetwerken van Nederland. Tot de bekendste initiatieven van de NMNH behoren De Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, De Universiteit Nyenrode en TELEAC.

Tijdens het congres presenteerde de NMNH ook een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl. Gekozen is om de lange en wat gedateerde naam 'Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel' aan te passen aan de eisen van vandaag. De 232 jaar oude netwerkorganisatie zal voortaan verder gaan onder de naam "De Maatschappij".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.nmnh.nl