Gemeente Vlieland

Vlieland in top tien ,minder regels meer service

De gemeente Vlieland staat op de 6e plaats van gemeenten waar burgers en bedrijven meer producten dan gemiddeld via de website bestellen, zo werd deze week door het project âminder regels, meer serviceâ middels een persbericht bekend gemaakt.

Vooral de mogelijkheid om B-ontheffingen via de website te kunnen omruilen zal hier debet aan zijn geweest. Bijna 40% van de om te ruilen ontheffingen werd dit jaar via de gemeentelijke website geregeld. Desondanks is de hoge positie van Vlieland opvallend, immers een product wat in een groot aantal gemeenten veelvuldig via de website wordt aangeschaft, een uittreksel uit de GBA, is op Vlieland gratis en wordt bij het aantal transacties dus niet meegerekend.

Digitaal voordeel
Het afhandelen van zaken via de gemeentelijke website heeft grote voordelen: inwoners en bedrijven kunnen van achter hun computer transacties afhandelen op elk door hun gewenst tijdstip en wanneer het hen uitkomt. Daarmee besparen zij zich een bezoek aan het gemeentehuis en levert het de gemeenten een efficiëntere organisatie op.

Top 10
Volgens het persbericht zijn de gemeenten met het hoogste aantal geslaagde financiële transacties per inwoner:

1. Delft

2. Oosterhout

3. Vlagtwedde

4. Den Bosch

5. Texel

6. Vlieland

7. Groningen

8. Leidschendam-Voorburg

9. Woerden

10. Westland

Minder Regels, Meer Service
'Minder Regels, Meer Service' is een project door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het rijk heeft afgesproken dat gemeenten hun regeldruk merkbaar met 25% moeten verlagen.
Er zijn ambassadeurs aangesteld: lokale bestuurders die gemeenten in hun eigen regio suggesties geven voor het verminderen van de regeldruk en het verbeteren van de dienstverlening. Zij verspreiden goede oplossingen van gemeenten naar andere gemeenten.

Meer informatie over het project âminder regels, meer serviceâ is te vinden op de website: www.minderregelsmeerservice.nl