Politie Gelderland-Zuid

Met alcohol op achter het stuur

Politieregio Gelderland-Zuid, 19-06-2009 o Donderdagavond zijn tijdens alcoholcontroles in Zoelen en Nijmegen twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed.

Zoelen

Politieagenten hielden donderdagavond op de Beldertseweg in Zoelen een alcoholcontrole. Een 34-jarige man uit Lienden bleek teveel te hebben gedronken. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de bestuurder boven het toegestane maximum zat. Hij blies 705 ugl, terwijl wettelijk 220 ugl is toegestaan. Het rijbewijs van de 34-jarige werd ingevorderd. De officier van justitie bepaalt in een later stadium de strafmaat.

Nijmegen

Rond 22.00 uur werd op de St. Annastraat in Nijmegen een 55-jarige automobiliste uit deze woonplaats betrapt met teveel alcohol op. Na een blaastest bij de vrouw namen agenten haar mee voor een ademanalyse op het politiebureau. Tijdens het ademanalyseonderzoek blies zij 705 ugl, terwijl wettelijk 220 ugl is toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Tevens kreeg de 55-jarige een rijverbod van 12 uur voor het besturen van alle motorvoertuigen. Ook zal de vrouw een EMA cursus moeten volgen bij het CBR. (14)

Laatst gewijzigd 19-06-2009 8:29 | © Regio Gelderland-Zuid |