Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 19-06-2009

Hondenbezitters opgepast!

ANNEN/EEXT De politie waarschuwt honden- en kattenbezitters om bij het uitlaten van hun dieren in de buitengebieden van Annen en Eext extra oplettend te zijn. In een maand tijd zijn bij de politie twee meldingen binnengekomen over vergiftigde honden. Een inwoner van Annen moest op 21 mei met zijn hond naar de dierenarts nadat dit dier in de Brevenen zeer waarschijnlijk gif had opgegeten. Deze hond overleefde dit maar net. Vorige week overleed de hond van een inwoner van Eext nadat dit dier in de omgeving van dit dorp waarschijnlijk een stuk vergiftigd vlees heeft opgegeten. (2009018708 / 2009015025)

Man aangehouden terzake zware mishandeling
EMMEN Donderdagmorgen heeft de politie in een woning aan de Laan van de Eekharst een 28-jarige Emmenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op de Laan van de Eekharst zonder enige aanleiding een 67-jarige wandelende vrouw uit Emmen in haar gezicht te hebben geschopt. Deze moest met ernstig hoofdletsel overgebracht worden naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De Emmenaar werd na insluiting in verzekering gesteld. De GGZ stelt een onderzoek in naar de geestelijke toestand van de verdachte. Het slachtoffer kent de verdachte niet. Er wordt een onderzoek ingesteld. (2009019883)

Winkeldievegge aangehouden

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Assen aangehouden. Personeel van een schoenenzaak betrapte haar bij het stelen van schoeisel en kleding ter waarde van bijna 100. De goederen zaten in haar tas toen ze zonder te betalen de kassa passeerde. Tijdens onderzoek werd in de tas tevens van diefstal afkomstig snoep en sieraden aangetroffen. Ze verklaarde ook nog een ongewenst bezoek gebracht te hebben aan een drogist en een warenhuis in Assen. Ze werd overgedragen aan de politie. (2009019923)

Politie bekeurt alcomobilsten in het verkeer

KLAZIENAVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag bekeurde de politie een 28-jarige inwoner van Klazienaveen. De man reed onder invloed, 345 ug/l, in zijn auto over de Langestraat toen hij gecontroleerd werd. Omdat er sprake was van recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2009020052)

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag liep een 55-jarige Assenaar tegen de lamp. De man werd op de Houtlaan gecontroleerd en bleek onder invloed, 550 ug/l, in zijn auto te rijden. Hij werd bekeurd. (2009020054)
HOOGEVEEN Een 29-jarige Hoogevener werd in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Blankvoorn toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 280 ug/l. (2009020057)

Winkeldiefjes aangehouden
EMMEN Donderdagmiddag werden twee jeugdige winkeldieven, 13 en 14 jaar oud en beide afkomstig uit Emmen, aangehouden voor winkeldiefstal. Bij een supermarkt aan de Balingerbrink rekende het duo een pakje kauwgum en twee blikjes mixdrank niet af. (2009019979)

Man aangehouden na mishandeling

ASSEN Donderdagavond is een 41-jarige man uit Halsteren aangehouden in een woning aan het Rozenpad. De man wordt verdacht de 21-jarige bewoonster van deze woning in het gezicht geslagen te hebben. De vrouw verklaarde dat zij onenigheid kregen dat in geweld uitmondde. (2009020013)

Politie pakt potloodventer

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond na een melding een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man toonde aan de Draco zijn geslachtsdeel aan voorbijgangers. ( 2009020028)

Vrouw door navigator in de war

WACHTUM Donderdagavond kreeg de politie een melding van een spookrijder op de A37 ter hoogte van Holsloot. Surveillerende agenten troffen kort daarna een 71-jarige vrouw uit Emmen aan die erkende als spookrijder te hebben gereden. Omdat zij zelf al snel in de gaten kreeg dat zij verkeerd was reed zij over de vluchtstrook en keerde daar waarna zij in de goede richting de A37 volgde. Zij verklaarde dat haar navigatieapparaat haar de verkeerde richting had opgestuurd. Zij was zich bewust van de gevaren die haar rijgedrag veroorzaakte en met een waarschuwing kwam zij er vanaf. (2009020034)

Politie bekeurt halsstarrige bestuurder

COEVORDEN Donderdagavond zag een fietsende agent op de Sallandsestraat dat een automobilist tijdens het rijden geen veiligheidsgordel droeg. Nadat de agent de bestuurder had gemaand de gordel alsnog om te doen weigerde de man dat. Hij kreeg hierop een bekeuring en daarvoor werd hem gevraagd zich te legitimeren. De man weigerde hieraan mee te werken waarna hij werd aangehouden en naar het bureau werd overgebracht. Nadat hij was voorgeleid aan een hulpofficier van justitie legitimeerde de 36-jarige man uit Coevorden zich alsnog. Met twee bekeuringen op zak, één voor het rijden zonder gordel en één voor het weigeren zich te legitimeren, kon de man daarna het bureau verlaten. (2009020035)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.