FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Bloeiende seizoensproducten

FLORAHOLLAND (19 juni 2009) - Op 2 juni j.l. heeft F. Haring tijdens de vergadering een korte toelichting gegeven over beeldondersteunend veilen op vestiging Naaldwijk. Sinds enige tijd worden enkele producten tijdens het veilen met beelden ondersteund. De volgende stap is beeldveilen. Alle aanvoerders kunnen vanaf heden hun bedrijfslogo meesturen. Hierover kan men contact opnemen met F. Haring, assortimentsmanager vestiging Naaldwijk.

Steeds meer van origine typische kamerplanten worden tegenwoordig ook verhandeld als balkon- of terrasplant. Er zal een bijlage aan de algemene productspecificatie tuinplanten worden toegevoegd waarin de aanvoervoorschriften voor deze producten worden omschreven. J. Kaarsemaker heeft een overzicht gemaakt van de productgroep bloeiende kamerplanten. Op basis van overeenkomsten in functie voor consument en handel is een onderverdeling gemaakt in de volgende clusters: top-3, bloeiend jaarrond, bloeiende seizoensproducten, bloeiende "parels" en overige. De samenstelling is met de FPC-leden besproken. De indeling biedt mogelijkheden om voor specifieke clusters gezamenlijke (promotionele) activiteiten te ontwikkelen.

J. Kaarsemaker heeft een toelichting gegeven over de kansen voor het versterken van de Poinsettia-afzet in Frankrijk. De stand van zaken van de diverse promotiecampagnes zijn besproken tijdens de FPC-vergadering. Ook voor Hibiscus is een aanzet gegeven voor het opzetten van een volwaardige promotiecampagne opgestart. Er wordt gestart met het ontwikkelen van fotomateriaal.

De volgende vergadering zal plaatsvinden op 1 oktober a.s.