Ingezonden persbericht


Persbericht

HP en Alcatel-Lucent vormen wereldwijde alliantie

Strategische alliantie gericht op leveren van geïntegreerde IT- en telecomoplossingen voor serviceproviders en bedrijven

Rijswijk, Hilversum, 19 juni 2009 - HP (NYSE: HPQ) en Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) hebben een wereldwijde strategische samenwerking gesloten. Deze is erop gericht klanten te helpen bij de convergentie van hun telecommunicatie- en IT-omgevingen.

Nadat de definitieve overeenkomst is getekend, gaan beide bedrijven gezamenlijk oplossingen op de markt brengen die voorzien in volledige transformatie van communicatienetwerken naar convergente infrastructuren. HP en Alcatel-Lucent integreren daartoe producten op het gebied van IP-telefonie, unified communications, mobiliteit, beveiliging en contactcenters en IT. Deze komen via resellers of als managed service beschikbaar.

De alliantie ontwikkelt daarnaast nieuwe end-to-end klantoplossingen op basis van de productportfolio's van beide bedrijven. Zij verwachten na implementatie van het programma de netto-omzet sterk te vergroten in de komende tien jaar.

Onderdeel van de alliantie is tevens dat HP een groot deel van de IT-infrastructuur ven Alcatel-Lucent in beheer neemt.

Voor het volledige Engelstalige persbericht verwijzen wij u graag naar de website van Alcatel-Lucent: http://www.alcatel-lucent.com/wps/portal/!ut/p/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLd4x3tXDUL8h2VAQAURh_Yw!!?LMSG_CABINET=Docs_and_Resource_Ctr&LMSG_CONTENT_FILE=News_Releases_2009/News_Article_001629.xml

####

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2008 een omzet van 16,98 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.



Ingezonden persbericht