Ingezonden persbericht


Persbericht

IBM en Siemens leveren geïntegreerde oplossingen

~ Samenwerking aanbieders PLM-software helpt klanten volledige productlevenscyclus te managen ~

's-Hertogenbosch, 19 juni 2009 - IBM en Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), gaan samenwerken. De twee bedrijven integreren hun oplossingen om klanten te helpen de levenscyclus van producten (van ontwerp en productie tot einde levensduur en recycling van het product) beter te managen. Hiermee wordt het proces om productiegegevens en productieplannen te delen vereenvoudigd.

Producten worden steeds ingewikkelder en het aantal leveranciers en producenten wordt steeds groter. Bedrijven hebben daarom een behoefte aan een intelligente basis waarmee ze gegevens accuraat kunnen uitwisselen. Bedrijven die onderdelen ontwerpen of produceren, wisselen immers elke week weer miljoenen gegevens uit; of het nu gaat om vliegtuigen, schepen, GPS-systemen of mobiele telefoons.

Gebruik makend van IBM's Product Development Integration Framework (PDIF) als ontwikkelplatform en primaire integratieomgeving, levert Siemens oplossingen die gebaseerd op het Teamcenter® PLM software-portfolio en IBM WebSphere en Information Management (DB2), oplossingen die direct inzetbaar zijn. PDIF maakt ook een uitgebreidere integratie mogelijk tussen Siemens PLM Software's Teamcenter en Rational Software Platform for Systems van IBM.

Daarnaast zullen IBM en Siemens gezamenlijk een groot aantal diensten aanbieden, waaronder consulting en implementatie, systeemintegratie en het hosten van applicaties.

"Siemens PLM Software's Teamcenter is het eerste platform in de PLM-sector dat PDIF omarmt. Het platform levert een geïntegreerd aanbod van IBM-middleware, waarmee gebruikers kosten kunnen besparen, zowel in de implementatie van PLM oplossingen als de kosten voor de totstandkoming van het product", zegt Michael Wheeler, vice president van IMB PLM and Supply Chain Solutions. "Bedrijven die een flexibele softwareomgeving gebruiken, kunnen PLM-processen optimaal invoeren en zo zorgen voor een structureel beheer van de productlevenscyclus."

Gebaseerd op de flexibiliteit van IBM's service-oriented architecture (SOA) en IBM's PDIF kunnen bedrijven miljoenen stukjes informatie en ontwerpen zorgvuldig met elkaar delen. De combinatie van PLM en SOA helpt bedrijven hun bestaande infrastructuren te bouwen, uit te breiden en aan te passen, doordat geleidelijk meerdere systemen meer gebruik kunnen maken van de bedrijfssystemen. Ook kunnen nieuwe technologieën erin worden opgenomen, zoals web-based samenwerking tussen verschillende onderdelen van de product waardeketen.

"Een van de significante voordelen van deze samenwerking is dat klanten niet meer hoeven te kiezen tussen IBM en Siemens, als ze op zoek zijn naar de beste PLM-oplossing voor hun organisatie", zegt Chuck Grindstaff, executive vice president of Products en CTO van Siemens PLM Software. "Bedrijven hebben nu toegang tot de prestaties en betrouwbaarheid van IBM-middleware, gecombineerd met de schaalbaarheid en de snelle toegang tot productinformatie van Teamcenter. Deze combinatie is een uniek voordeel voor bedrijven die tegemoet willen komen aan de groeiende vraag van klanten naar duurzamere producten."

IBM en Siemens PLM Software werken ook nauw samen met IBM's Business Partners, om PLM-oplossingen te leveren aan MKB-bedrijven. Daarnaast zullen de twee bedrijven gezamenlijke aanbiedingen aan klanten verdiepen, door de optimalisatie van Siemens PLM Software applicaties die kunnen draaien op de server- en opslagapparatuur van IBM.

Meer informatie over IBM is te vinden op: http://www.ibm.com/solutions/plm.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over IBM Smarter Products
Een nieuwe generatie van intelligente, geïnstrumenteerde, onderling verbonden producten veranderen de manier waarop de wereld in elkaar zit. IBM Rational Software biedt een volledig geïntegreerd platform voor het leveren van software voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van elektrische, mechanische en software-technologieën. Daarnaast helpt het organisaties om hun producten zo waardevol mogelijk te maken.

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 6 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en -ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.

# # #

Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.