Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oprichting Stichting Help Katja Terug

Ede , 19 juni 2009 - Met de lancering van de website www.helpkatjaterug.nl is deze week de stichting "Help Katja Terug" officieel van start gegaan. Het doel van de stichting is om de onlangs naar Amerika ontvoerde Katja Leendertz terug te halen naar haar moeder in Nederland. De stichting hoopt door het verzamelen van donaties de juridische strijd aan te gaan met de ontvoerder en vader van Katja, Paul Leendertz.

Juridisch proces

Katja's moeder en advocaat maken zich op voor een ingewikkelde en kostbare juridische strijd. De rechtszaak tegen Paul Leendertz vindt plaats in de VS. Aangezien moeder Marina niet bevoegd is de VS toe te treden zal dit proces op lange afstand gevoerd moeten worden. De Nederlandse staat heeft bovendien aangegeven dat ze geen rechtsbijstand verleent aan juridische processen die in het buitenland worden gevoerd. Hierdoor zal KatjaŽs moeder zelf voor de enorm hoge advocaat- en proceskosten moeten opdraaien, iets wat gezien haar financiĆ«le situatie niet realistisch is.

Stichting Help Katja Terug!

Vrienden en kennissen hopen met de stichting "Help Katja Terug" Marina financieel te steunen in haar strijd om Katja. "Met de stichting willen we zorgen dat Katja en haar moeder snel worden herenigd", zegt Jan Bosma, secretaris van de stichting. "Helaas is daar op korte termijn geld voor nodig, want er moeten op zeer korte termijn een aantal procedures worden gevoerd." Via de website www.helpkatjaterug.nl kan men geld doneren aan de stichting. Daarnaast biedt de website veel informatie over de achtergrond van Katja, haar ouders en de recente ontvoering van Katja.

Einde persbericht