Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

093_2009

Marlies Goldsmits voorgedragen als plaatsvervangend korpschef Politie Limburg Zuid

Sittard-Geleen, 19 juni 2009 - Gemeentesecretaris Marlies Goldsmits wordt voorgedragen voor benoeming tot plaatsvervangend korpschef van de Politie Limburg Zuid. Dat heeft de korpsbeheerder, burgemeester Gerd Leers, vanochtend na afloop van het Regionaal Veiligheidsbestuur bekend gemaakt. Verwacht wordt dat deze voordracht op korte termijn resulteert in een Kroonbenoeming. Dit betekent dat Marlies Goldsmits de gemeente Sittard-Geleen na acht jaar verlaat.

Marlies Goldsmits startte in Sittard-Geleen als programmamanager Burger en Wijk en vervulde vervolgens verschillende leidinggevende functies, waaronder directeur Wijk en directeur Burger. In 2005 volgde, na enkele maanden waarneming, tenslotte benoeming tot gemeentesecretaris/algemeen directeur. In die hoedanigheid heeft zij vier jaar leiding gegeven aan de verdere professionalisering van de ambtelijke organisatie. Eén van haar laatste wapenfeiten is het weer completeren van het directieteam, dat met de benoeming van twee nieuwe directeuren in de collegevergadering van aanstaande dinsdag weer op sterkte zal zijn.

Het is de wens van Marlies Goldsmits om, na acht jaar bij de gemeente Sittard-Geleen en daarvoor de gemeente Roermond, binnen een andere organisatie dan een gemeente aan de slag te gaan. Het college heeft dan ook begrip voor deze overstap naar de Politie Limburg Zuid en feliciteert haar met deze mooie nieuwe functie.


---




Gemeente Sittard-Geleen