Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ouderenvierdaagse 2009

IJsselmondse ouderen niet achter de geraniums

Dat IJsselmondse ouderen
niet graag achter de geraniums zitten, maakte de ouderenvierdaagse 2009 duidelijk. Van 16 tot en met 19 juni jl. legden gemiddeld 70 deelnemers per dag de route van een uur af. Portefeuillehouder Johan Grijzen en Netty Verschoor, directeur van welzijnsorganisatie Perspect reikten de medailles uit.

De groep wandelaars en rolstoelrijders trok onderweg veel bekijks. Vanzelfsprekend werden fraaie IJsselmondse plekjes aangedaan, zoals park De Twee Heuvels, het Spinozapark en het park aan de Reyerdijk. Veel deelnemers verbaasden zich over de mooie plekjes waarvan ze het bestaan niet wisten.

Ook aan de inwendige mens was gedacht: de heerlijke lunches werden verzorgd door de Emmausgangerskerk, Zonnetrap, kinderboerderij De Kooi en het Dienstencentrum IJsselmonde. Accordeonist Arie en het Betty Foks-dameskoor zorgen voor de muzikale omlijsting.

De laatste dag werd feestelijk afgesloten met een officiële medaille-uitreiking door portefeuillehouder Johan Grijzen en Netty Verschoor, directeur van welzijnsorganisatie Perspect. De vrijwilligers kregen alle lof. Perspect-medewerker Shirley de Munnik: De vrijwilligers zijn eigenlijk het allerbelangrijkst. Wie duwen tenslotte alle vier de dagen al die rolstoelen? Petje af!.

De Ouderenvierdaagse werd financieel mogelijk gemaakt door de deelgemeente IJsselmonde, Sociaal Investeren Lombardijen, stichting Hart voor Zuid, Woonbron, Opzoomeren Lombardijen, Opzoomeren Beverwaard, Comwonen, Laurens, De Stromen, Zorggroep Rijnmond, de Emmausgangerskerk, In de Loop en Perspect.