Praalwagens Liphústerfeest doen oude tijden herleven


LIPPENHUIZEN, 20090616 -- Op vrijdagavond 19 juni is het weer zover; de tweejaarlijkse praalwagenoptocht in Lippenhuizen. Voor de tweede keer en in een nieuwe jas, met maar liefst 19 praalwagens. Terug van weg geweest is er dit jaar ook weer een publieksprijs.

In de jaren 70 was het bloemencorso van Lippenhuizen een begrip in Noord Nederland met ruim 30.000 bezoekers. De bloemenvelden verdwenen en geleidelijk leek de optocht te verdwijnen.
Een aantal jaren geleden ontwikkelde het nieuwe bestuur een stappenplan om oude tijden te doen herleven. En dit werpt inmiddels zijn vruchten af; het resultaat is een hoogwaardige praalwagenoptocht die voor publiek uit de wijde omgeving een grote bezienswaardigheid is. In 2007 waren er 18 wagens van zeer hoge kwaliteit. Feestlân streek in 2007 de prijs op.

Sprookjes is dit jaar het thema. Het enthousiasme onder de bouwers was groot, al vanaf december kwamen de aanmeldingen binnen via de website www.liphusterfeest.nl. Bijna alle buurten, vriendengroepen, de school en de peuterspeelzaal zullen meerijden met zelf ontworpen bouwwerken, onder andere getiteld `De wonderbaarlijke reis van Niels Holgersson', `Hollebolle Gijs' en de `IJskoningin'.
Dit jaar zijn er twee hoofdprijzen: een prijs van een zorgvuldig geselecteerde jury en een publieksprijs. Nieuw dit jaar is dat er door het publiek via SMS op de mooiste wagen kan worden gestemd.
Dit maakt de strijd om de felbegeerde wisselbeker te winnen nog spannender.
De eerste optocht start op vrijdagavond 19 juni om 19.00 uur. De tweede vindt plaats zaterdagmiddag 20 juni om 15.00 uur.

Het publiek wordt gevraagd om buiten het dorp te parkeren. Er zijn verkeersregelaars aan de toegangswegen en er is politiebegeleiding.





bestuur it Liphusterfeest