Gerard Huls benoemd tot commissaris van Anatech


SITTARD, 20090630 -- Per 19 juni 2009 is G.H.J. Huls benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Anatech Holding in Sittard. Hij volgt in die functie Mr. H.J.G.M. Boogers op, die deze functie de afgelopen zeven jaar vervuld heeft.

Gerard Huls is momenteel partner bij Kool & Partners te Eindhoven en DGA van BMH Wealth Management te Maastricht. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij ABN AMRO Bank, Rabobank en MeesPierson. Tevens was hij jarenlang lid van de Gemeenteraad in Maastricht.

Anatech is ontwikkelaar en producent van analytische instrumenten voor chemische en fysische laboratoria, zowel voor wetenschappelijk onderzoek als kwaliteitscontrole. Deze instrumenten kenmerken zich door een hoge mate van ingebouwde intelligentie (de zgn. "embedded software"), die de gebruiker ervan in staat stellen om zonder veel detailkennis van het instrument zelf betrouwbare meetresultaten te krijgen. Anatech levert met 28 mensen honderden van dergelijke geavanceerde instrumenten per jaar, aan diverse afnemers wereldwijd.
Daarnaast verricht Anatech onder de naam "Analyte" laboratoriumtests voor bedrijven in de kunststoffen- en farmaceutische industrie.

Anatech kwam onlangs uitgebreid in het nieuws door de MKB L1mburg Innovatieprijs 2009 te winnen.

Naast Gerard Huls heeft ook Ing. B.Th.J. (Bas) Alberts, oprichter van Pie Data, het latere Pie Medical NV, zitting in de Raad van Commissarissen van Anatech Holding.





Ingezonden persbericht