Ingezonden persbericht


Persbericht juni 2009

Afsluiting enerverend dansseizoen voor Introdans met voorstelling van beide ensembles. END OF SEASON: de aangename terugblik van Introdans

Modern balletgezelschap Introdans besluit op 19 en 20 juni het dansseizoen extra feestelijk met END OF SEASON, onder toeziend oog van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, Beschermvrouwe van Introdans. Met beide danserensembles op het toneel toont Introdans een parade van opzienbarende dans. Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd kijken terug op succesvolle tournees door Nederland, België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Thailand en Zuid-Afrika.

Feestelijke traditie
Introdans heeft al jarenlang de aangename gewoonte om, in het zicht van de zomer, het voorbije seizoen af te sluiten met een fraaie dansvoorstelling. Het programma END OF SEASON bestaat uit: Symphony in Three Movements (Nils Christe), Blue Journey (David Middendorp), Sad Case (Paul Lightfoot & Sol León), Un Ballo (Jiøí Kylián), Pas de Danse (Mats Ek) en Chairman Dances (Lucinda Childs). Na afloop van de voorstelling opent Introdans voor deze speciale gelegenheid een balletboetiek in de grote foyer van de schouwburg. In deze boetiek zijn o.a. Introdans-kostuums te koop. Het gehele publiek - jong en ouder - komt met END OF SEASON vanzelf in vakantiestemming! Alleen in Schouwburg Arnhem op 19 en 20 juni om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via 026-4437343 of www.mssa.nl.

Introdans danst als nooit te voren
Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een topdansgezelschap. Met een gezonde ambitie blijft het gezelschap trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Vanaf 2009 is Introdans onderdeel van de basisinfrastructuur van het ministerie van OCW. De twee dansersensembles tonen met de Canon van IntrodansTM een gevarieerd en aantrekkelijk modern balletrepertoire. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd: beide ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Noot aan de redactie:
Op www.youtube.com/Introdans zijn previews van Introdans te bekijken. Accreditatie (tot uiterlijk donderdag 18 juni, 12.00 uur). Voor nadere informatie, interviews, fotomateriaal en/of beeldopnamen kunt u contact opnemen met Merijn de Haas, public relations/mediacontacten van Introdans, telefoon: 026-3512111/fax: 026-3515647/e-mail: publiciteit@introdans.nl. Of raadpleeg website www.introdans.nl onder de knop profusers, om foto's en persberichten te downloaden (in hoge resolutie, dus voor professioneel gebruik!).

Merijn de Haas
Public relations/ Press officer

Introdans
Vijfzinnenstraat 80-82, 6811 LN Arnhem, NL
PO Box 73, 6800 AB Arnhem, NL
t. +31-26-3512111
f. +31-26-3515647
i. www.introdans.nl
e. merijn.dehaas@introdans.nl Introdans and Introdans Ensemble for Youth belong to the Top 3 in the Netherlands.