Gemeente Ede

nummer 114 / Ede, 16 juni 2009

Aktie `Gebruik je benen' op Koning Davidschool en Louise de Colignyschool
APK voor de fiets

Leerlingen van de Koning Davidschool en Louise de Colignyschool kunnen vrijdagochtend 19 juni hun fiets laten keuren. De APK voor de fiets is onderdeel van de aktie `Gebruik je benen'.

Alle kinderen van de twee scholen mogen hun fiets mee naar school nemen en in de loop van de ochtend laten keuren door deskundigen. Veilig deelnemen aan het verkeer kan op een veilige fiets, met goede banden, goede remmen en verlichting die het doet. Na de keuring krijgen de fietsen een label met de uitslag en een eventueel reparatieadvies. De fietskeuring is een initiatief van de ouders van de projectgroep `Gebruik je benen'. Samen met de fietsersbond en fietsenmaker Auke verzorgen zij de APK voor de fiets.

Gebruik je benen
Op de Edese basisscholen Koning Davidschool en Louise de Colignyschool loopt dit schooljaar de aktie `Gebruik je benen". Deze aktie heeft als doel om kinderen op jonge leeftijd actief aan het verkeer te laten deelnemen. Actieve verkeersdeelname op jonge leeftijd draagt sterk bij aan veiliger verkeersgedrag als kinderen later zelfstandig naar het voortgezet onderwijs moeten fietsen. Bij de aktie gebruik je benen werken ouders van de scholen samen met de gemeente Ede.

Noot voor redacties