Ingezonden persbericht


Openbare Verkoop profiteert van slooppremie

De eerste Openbare Verkoop van 150 van de ruim 400 auto's uit het faillissement van een dealergroep, die Autoveiling Nederland afsloot op 2 juni 2009, is zeer succesvol verlopen.

"We zagen dat op de kijkdag naast de autobedrijven vele particulieren een kijkje kwamen nemen. De echte belangstelling in de vorm van relevante biedingen bleek uiteindelijk toch van autobedrijven te komen". Dit komt volgens Rolf van Essen van Autoveiling Nederland, door de samenstelling van de partij auto's."Dit assortiment sluit perfect aan op de huidige marktsituatie. Er is bij autobedrijven een tekort aan compacte benzineauto's in de prijsklasse tot E 8000,-. Dit segment staat extra in de belangstelling als gevolg van de slooppremie. Daarnaast bevatte het assortiment vele auto's met een kenteken deel 1A van na 15 oktober 2006, en dat betekent dat exporterende handelaren weer belangstelling hebben. Met name Duitsland is, door de daar geldende slooppremie, erg in trek voor extra jonge auto's".

Tweede sessie

De tweede openbare verkoop die Autoveiling.nl organiseert bevat 125 auto's en start op 19 juni 2009. De totale partij, die ruim 400 auto's bevat en afkomstig is van het faillissement van een dealergroep, wordt in meerdere sessies geveild.

Iedereen
Het bieden gebeurt volledig online en de veilingmethode betreft een Tenderveiling.

Conform de eisen die de wet aan de openbare verkoop door een pandhouder stelt, is deelname aan de veiling voor iedereen mogelijk. Het aanmelden als deelnemer aan de veiling is gratis en kan via de website www.autoveiling.nl. De veiling vindt plaats onder ambtelijk toezicht van Kruythof c.s. Gerechtsdeurwaarders.

Bezichtiging
De kijkdag voor deze tweede sessie is op vrijdag 19 juni2009 van 10:00 uur tot 14:00 uur, het adres is Karolusstraat 5a te Oosterhout NB.

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht