Ingezonden persbericht


Datum: 19 juni 2009

Veelzijdig zijn is een keuze!

De Gebroeders Fouradi zijn allang geen onbekenden meer in de muziek wereld. En dat ze meer kunnen dan alleen rappen en zingen bewezen ze met hun kinderprogramma "Proefdieren" op Nederland 3. Dat ging zo goed dat de VPRO, die het programma uitzond, heeft besloten de 2 broers te strikken voor een nieuw seizoen!

We kunnen niet meer om ze heen! Met 3 top 40 hits op hun naam, een album, leuke samenwerkingen met o.a. Kim-Lian van der Meij en een hele keur aan radio en tv optredens is het duidelijk dat Fouradi hier is om te blijven. Maar zingen, rappen en nummers produceren is niet het enige doel in het leven van deze 2 creatieve broers. "wij willen een voorbeeld zijn voor jongeren en ze een hart onder de riem steken", verteld Brahim, de jongste van de 2 broers, trots. "We geven workshops en bezoeken verschillende scholen om jongeren te motiveren op school te blijven en hun diploma te halen. Daarnaast zijn we vriend van SOS Kinderdorpen en zullen dit jaar afreizen naar een dorp om daar ook ons steentje bij te gaan dragen". "We vinden het werken met kinderen fantastisch en zijn daarom ook erg blij dat "Proefdieren" een vervolg krijgt", vult Mohamed enthousiast aan. Druk hebben ze het wel; begin van de maand reisden de broers af naar Parijs om daar de clip op te nemen voor hun nieuwe single "Gefocust" welke sinds 16 juni uitgebracht is.In tegenstelling tot de vorige singles die allemaal via een platenmaatschappij gingen, releasen de broers dit nummer in eigen beheer. "We zijn erg trots op dit nummer, zeker ook omdat we het nu in eigen beheer doen. Het doel was een nummer, met de juiste beat, die de hele zomer uit de speakers zal knallen. Na een paar uur met producer Guillermo Fränkel (Groupie love, rampeneren) in de studio doorgebracht te hebben, kwam "Gefocust" tot leven", verteld mohamed. "Muziek blijft toch wel onze grootste passie".De clip van het nummer is inmiddels al te bekijken op o.a. Youtube.

Panna Knock Out
Naast dit alles blijken de broers ook te kunnen voetballen. Tijdens "Panna with the stars 2008" stonden ze in de finale tegenover elkaar, alwaar uiteindelijk Mohamed er met de beker vandoor ging. Het geld wat ze hiermee verdienden werd geschonken aan het jeugdsportfonds. Panna knock Out twijfelde geen moment en benaderde de broers voor een leuke samenwerking. Sinds 1 mei 2009 behoort Fouradi officieel tot de "Panna Knock Out Friends". Panna is een vorm van straatvoetbal waarbij de subtiele voetbeweging tien keer meer waard is dan een doelpunt. Het is meer dan een sport. Panna is een lifestyle.

Rest ons niets anders dan deze 2 broers maar goed in de gaten te houden, want we zullen ongetwijfeld nog heel veel van ze horen! Het zij in de muziek, hetzij als ambassadeurs voor kinderwerken, of wellicht als profvoetballers...