Gemeente Zandvoort


OV-fiets komt goed uit de startblokken (05-06-2009)

De OV fietsbox is goed uit de startblokken gekomen. In april werden er al 36 fietsen verhuurd. In mei waren dat er al 61.

Vertrouwd
De grote glazen box heeft een prominente plaats gekregen op het stationsplein zodat iedereen die richting strand loopt op het idee kan komen de OV-fiets te pakken. 20 staan er klaar voor gebruik.

Kosten
Duur is het niet. OV-fietsen zijn door abonnees te huren voor slechts ¤ 2,85 per rit. Een abonnement wordt via www.ov-fiets.nl afgesloten en kost ¤ 9,50 per jaar.

Aanvullend
Het gaat om een aanvullende-vervoersvoorziening. Met name gericht op het samenspel met de NS trein - in de zomer zes per uur! Vanaf het station kunnen badgasten naar het strand lopen. Maar sommigen kiezen liever een plekje verderop. Zij kunnen van de OV-fiets gebruikmaken.

Meerdere voorzieningen
De OV-fiets is één van de vele initiatieven die Zandvoort ontplooit om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren. De badplaats heeft de laatste jaren met succes aanvullend vervoer geïntroduceerd als de Velotaxi en TukTuk.

Bereikbaarheid kust
De OV-fietsbox is onderdeel van het programma Bereikbaarheid Kust en wordt door de provincie Noord-Holland gefinancierd vanuit Impuls Fiets, een provinciaal Verkeer- en Vervoerplan om het fietsen te bevorderen.

Alternatief
Ton van Heemst, woordvoerder van de gemeente: 'Zandvoort is uitstekend te bereiken met de trein. Het is van groot belang om onze bezoekers goed aanvullend vervoer aan te bieden. De OV-fiets is één van de mogelijkheden, waarmee de gemeente het nog aantrekkelijker maakt voor mensen om de auto te laten staan'.