Debat: Crisis? Ontdek de economische alternatieven


UTRECHT, 20090611 -- Vrijdag 19 juni organiseert vereniging Solidair een debat over de economische crisis en welke alternatieven er mogelijk zijn. Hiervoor wordt in gesprek gegaan met twee economen:

Esther-Mirjam Sent, hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Esther-Mirjam geeft onder meer lezingen onder de titel: "Mannelijk gedrag veroorzaakte de kredietcrisis" Lou Keune is verbonden aan de Universiteit van Tilburg, coördinator van het platform Duurzame Solidaire Economie en mede initiatiefnemer van werkgroep Vóór de Verandering.

Nadat er kort een algemene analyse wordt gegeven van de huidige economische crisis wordt ingegaan op de lessen die er zijn te trekken. De vraag die centraal staat is:  Hoe kan worden ingezet op een koers naar een duurzame solidaire economie?

Solidair zal vertellen hoe zij werkt aan een duurzame solidaire economie. Zo heeft dit samenwerkingsverband van bedrijven en non-profitorganisaties onder meer een eigen
arbeidsongeschiktheidsvoorziening (betaalbaar en ethisch) ontwikkeld en worden er microkredieten verstrekt. Door samenwerking aan te gaan en diverse zaken in eigen hand te nemen blijkt dat je als burger en bedrijf tot veel in staat bent. Tegelijkertijd draag je zo bij aan de verbetering van je eigen leven en dat van anderen.

Er is ruimte voor het stellen van vragen en discussie.
Welkom vanaf: 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Locatie: Cultureel café Kopi Susu, J.P. Coenstraat 69 in Utrecht
Toegang: gratis

Vereniging Solidair





Ingezonden persbericht