Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE
19 mei 2009

Hitfilm 'Priscilla, queen of the dessert' basis voor openlucht voorstelling Troost speelt 'Bea, polderkoningin'.

Theatergroep Troost heeft de hitfilm 'Priscilla, queen of the desert' van Stephen Elliot uit 1994 bewerkt tot de openlucht theatervoorstelling 'Bea, polderkoningin'. Zij speelt de voorstelling deze zomer op drie roze festivals: in Utrecht tijdens het Midzomergrachtfestival en in Amsterdam rond de Gay Pride. Op 19 juni start Troost in Roze Stad Den Haag. Voor deze gelegenheid staat 'Bea, polderkoningin' binnen in Theater Diligentia. Een preview is te zien op 24 mei in Bar Prik in Amsterdam.

Traditie
Met 'Bea' zet Troost haar traditie voort van het bewerken van klassiekers uit de bioscoop. Zo werd in 2005 'My beautiful laundrette' My beautiful/Habibi ana, onder regie van Frank Hoek. Met de versie van 'Los Amantes del circulo polar' (Geliefden van de poolcirkel, regie Thomas Boer) werd Troost in 2007 geselecteerd voor het landelijke Theatercircuit.

Bea, polderkoningin
Bea, polderkoningin is een voorstelling over 2 travestieten en 1 transseksueel. In Amsterdam staan ze graag op de planken met hun extravagante acts. Deze zomer zijn ze uitgenodigd om hun show in Maastricht te spelen. Bewapend met een gepimpte bus, die ze BEA dopen, flamboyante jurken, extravagante pruiken en een flinke dosis zelfvertrouwen volgen we de drie op hun reis naar het zuiden. Hierbij worden ze geconfronteerd met autopech, verkeerde afslagen, de polder, de provincie, meereizende familieleden en onderlinge irritaties. Maar ook met onverdraagzaamheid en twijfel aan jezelf.

Regie: Thijs Willems
Toneelbewerking: Juan Gomez Ocampo
Spel: Christ-Jan Akkermans, Marloes Bakema, Anna Brands, Daan van Beers, Martijn Kemna, Frank Schaap en vele anderen. Productie: Gerco Stoffelsen
Fotografie: Natasja Kemp.
Kleding: Erika Halink Schöler
Hoofdsponsor: Parfumerie Mooi

Speeldata:
19 juni: Den Haag (Roze stad), Theater Diligentia, Lange Voorhout 5 26 juni: Utrecht, Midzomergrachtfestival, Mariaplaats (openlucht), gratis toegang 3 t/m 8 augustus: Amsterdam, Havenstraat, Remise Museumtramlijn (openlucht)

Meer informatie: www.theatergroeptroost.nl

Theatergroep Troost

Theatergroep Troost is een productieve amateur theatergroep van Amsterdam, een groei- en broeiplaats waar professionele theatermakers met ambitieuze amateur-spelers samenwerken. Elk seizoen brengt Troost een aantal nieuwe producties uit. Naast voorstellingen in theaters speelt zij op verzoek voorstellingen op locaties, bijvoorbeeld bij je thuis. Bijvoorbeeld: 'Nu even wel' en (vanaf september) 'Cloaca' van Maria Goos. In 2010 bestaat Troost 10 jaar.

Noot voor redactie (