Gemeente Heerlen

Voor jongeren tot 27 jaar in Theater Heerlen
Scholings- en banenmarkt op vrijdag 19 juni

Ben je als jongere op zoek naar dé baan of dé opleiding? Kom dan op vrijdag 19 juni 2009 naar Theater Heerlen. Tussen 10.00 en 18.00 is daar dan een scholings- en banenmarkt voor jongeren tot 27 jaar. Gemeente Heerlen, ISD BOL (Intergemeentelijke Sociale Dienst Brunssum, Onderbanken en Landgraaf) en Kerkrade nodigen alle jongeren uit op zoek naar een baan of opleiding. Jullie zijn allemaal van harte welkom!

Ongeveer 40 bedrijven en scholen zijn er die dag voor jullie. We willen zoveel mogelijk jongeren aanzetten om een opleiding te gaan volgen, te gaan werken of een combinatie van beide op te pakken. Daarvoor bieden we verschillende workshops aan, zoals solliciteren en beroepskeuze. Maar je kunt ook andere leuke dingen doen. Break Dance, bloemschikken, noem maar op. Er is zelfs een modeshow.

300 jongeren
Vorig jaar was er ook een banenmarkt voor jongeren. Daar hadden toen 28 jongeren een sollicitatiegesprek en dat leverde 18 jongenlui een baan op. Nog eens 23 jongeren schreven zich in voor een opleiding. En verder waren er natuurlijk talloze gesprekken tussen werkgevers en jongeren en tussen opleidingen en jongeren. In totaal bezochten 300 jongeren de scholings- en banenmarkt.

Voor meer informatie zie http://www.ikwilverderkomen.nl/

Gemeente Heerlen, 29 mei 2009
Afdeling Communicatie
Monique Leurs, 4367
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --