Gemeente Delft

Duurzaam Delft

De gemeente Delft staat het komende weekeinde in het teken van de duurzaamheid. Met de presentatie van het Duurzaam Delft Dreamteam, de Energiemarkt en de officiële start van het Warmtebedrijf Eneco Delft tonen de gemeente en samenwerkende partners zich van hun meest milieubewuste kant. Maandag 22 juni zal minister Jacqueline Cramer van VROM een deel van het programma bijwonen.

Vrijdagmiddag 19 juni presenteert wethouder Lian Merkx (Milieu) het Duurzaam Delft Dreamteam. Dit is een platform met vertegenwoordigers van kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren die betrokken zijn bij een duurzaamheidproject. De perspresentatie vindt plaats om 17.00 uur in het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112.

Zaterdag 20 juni vindt de eerste Energiemarkt plaats op het Bastiaansplein en het Vesteplein. Diverse organisaties presenteren energiebesparende ideeën voor woningen en vervoermiddelen. In de koffiecorner van DOK tonen studenten van de TU Delft ontwerpen van een energieleverende woonomgeving.

De Energiemarkt wordt om 12.00 uur geopend door wethouder Merkx, die in de ontvangsthal van het Theater de Veste een thermografische kaart in gebruik neemt. Op deze kaart, die op internet wordt geplaatst, kan iedere Delftenaar zien wat het gemiddelde warmteverlies is via daken in Delft.

Maandag 22 juni wordt in aanwezigheid van minister Cramer het startsein gegeven voor het Warmtebedrijf Eneco Delft. Dat gebeurt in de Van der Mandelezaal in het Stedelijk Museum Het Prinsenhof in Delft. De aanvang van deze bijeenkomst is 17.30 uur. Tijdens de bijeenkomst gaat de minister in op het duurzaam inrichten van onze samenleving.

Namens wethouder Merkx nodig ik u uit om bij de verschillende bijeenkomsten aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij ondergetekende.

Hoogachtend,

Bob Kiel
Communicatieadviseur wethouder Lian Merkx

Telefoon 015 - 260 2669 of 06 2502 7983
E-mail: bkiel@delft.nl