Gemeente Barendrecht

Vierde lokale veteranendag in Barendrecht

BARENDRECHT (maandag 15 juni 2009) - In navolging van de Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar voor de vierde keer een lokale veteranendag georganiseerd in Barendrecht. Op vrijdag 19 juni worden weer meer dan honderd Barendrechtse veteranen met hun partner vanaf 15.30 uur verwacht in de centrale hal van het gemeentehuis. Net als de Nationale Veteranendag moet de Barendrechtse Veteranendag ook gezien worden als een symbolisch 'cadeau'. Het wordt aangeboden als eerbetoon voor het werk dat door zo'n 130.000 Nederlandse veteranen, waaronder Barendrechters, is verricht.

Drs. J. Schoeman (Hoofd Communicatie van het Veteraneninstituut) spreekt deze middag, evenals burgemeester Van Belzen. De burgemeester heeft grote waardering voor mensen die werken in oorlogsgebieden. 'Door het organiseren van een lokale Veteranendag wil Barendrecht respect, waardering en begrip tonen. Begrip ontstaat als je je verdiept in de belevenissen. Door met hen in gesprek te gaan over hun werk en hun prestaties. Op deze dag krijgen de veteranen ruimschoots de gelegenheid elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen en ervaringen te delen. Het uitwisselen van ervaringen kan emotioneel gezien opluchten, een band scheppen of net even een zetje geven verder te gaan met het dagelijks leven'.

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en vindt plaats op zaterdag 27 juni in Den Haag. Voorgaande jaren werd deze indrukwekkende manifestatie door vele duizenden belangstellenden bezocht. In 2006 is deze dag door de regering aangemerkt als nationaal evenement.


Noot voor redacties