Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 juni 2009

Persuitnodiging: Feestelijke opening camperterrein Alkmaar vrijdag 19 juni om 16.00 uur.

Wethouder Rian van Dam opent vrijdag 19 juni om 16.00 uur het camperterrein.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn:

Camping Alkmaar

Bergerweg 201 Alkmaar

Kom met de camper naar Alkmaar

Steeds meer toeristen komen met de camper naar onze stad. Om in te spelen op deze nieuwe manier van vakantie vieren heeft de gemeente Alkmaar naast Camping Alkmaar een camperterrein aan laten leggen. De camping beschikte al over 30 plekken maar dit was niet genoeg om alle campers op de piekmomenten op te vangen. Campers kunnen nu ook terecht op het nieuwe terrein, waar zij gebruik kunnen maken van de voorzieningen van de camping.

Wethouder Rian van Dam: "De gemeente Alkmaar ontvangt de camperaars graag. Wij zijn erg blij hen een plek te kunnen bieden op een camperterrein dat voldoet aan alle eisen van deze tijd."

Camping Alkmaar is een groene camping gelegen tussen de gezellige stad Alkmaar en het schilderachtige dorp Bergen aan de Noordzeekust. De bezoekers kunnen het ene moment genieten van de rustige natuur en de schoonheid van het Noord-Hollandse landschap: de duinen, het strand, de bossen maar ook de polders. Het andere moment heerlijk winkelen of wandelen langs de pittoreske grachten in de binnenstad van Alkmaar. Kortom een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes van zeer uiteenlopende aard.

M. Teeling, eigenaar Camping Alkmaar: "De bezoekers op het camperterrein zijn veelal 50+ers die echt voor de stad en de kaasmarkt komen. In de zomer bezoeken zij ook het strand en in de maanden april en mei nemen zij graag een kijkje bij de bollenvelden. Gezinnen met kinderen kiezen sneller voor de camping. Naast de vele Nederlandse toeristen, ontvangen wij ook veel buitenlandse toeristen met een camper. Meestal blijven ze één of twee dagen, maar zij kunnen er ook voor kiezen om een dagdeel op het camperterrein te staan en bijvoorbeeld met de bus naar het centrum te gaan. Camperaars willen graag grote plaatsen, mooi sanitair en informatie van wat erin de omgeving te doen is. Dat alles kunnen wij bieden."

Alkmaar in beeld

Diverse promotieactiviteiten uitgevoerd door Stichting Promotie Alkmaar (S.P.A.), VVV, gemeente Alkmaar en ondernemers hebben ertoe bijgedragen dat veel toeristen Alkmaar bezoeken en ook vaker terugkomen naar Alkmaar. Zo zijn er in 2008 13% meer Nederlandse bezoekers geweest dan in 2004.

Ook de informatievoorziening in en over Alkmaar wordt beter. Zo wordt eind juni de gezamenlijke toeristische portal van S.P.A., VVV en de gemeente Alkmaar gelanceerd. Hier kan de (potentiële) bezoeker van de stad straks al zijn informatie verkrijgen. Ook is de eerste uitgave van een nieuwe toeristische plattegrond breed verspreid in Noord-Holland. Naast bezienswaardigheden en toeristische highlights is hierin ook opgenomen waar men het beste kan parkeren. En de 'AlkmaarCard' wordt deze maand gelanceerd. Met deze bezoekerspas kan men, tegen een aantrekkelijke prijs, meerdere musea en attracties bezoeken.

Ook neemt de gemeente Alkmaar deel aan de campagne 'Amsterdam Plus', waar Alkmaar in Zuid Europa wordt gepromoot als aantrekkelijke bestemming vlak bij Amsterdam.