Gemeente Capelle a/d IJssel

Embargo: vrijdag 19 juni 17.30 uur

Uniek Compliment voor kinderarts Dop Scheewe

Op vrijdag 19 juni ontvangt kinderarts Dop Scheewe een Uniek Compliment voor zijn inzet als kinderarts in het IJssellandziekenhuis. De heer Scheewe gaat met pensioen. Hij heeft de afgelopen jaren de zorg voor kinderen met ADHD op de kaart heeft gezet. Ook heeft hij een voortrekkersrol vervuld in de regio bij de aanpak van kindermishandeling.

Het unieke aan het compliment is dat het van oorsprong Capelse Compliment, samen met drie andere partijen wordt uitgereikt. Naast de gemeente Capelle aan den IJssel, gaat het om de gemeente Krimpen aan den IJssel, de deelgemeente Prins Alexander en de deelgemeente Kralingen Crooswijk. De reden is dat het werk van de heer Scheewe daar van invloed was. Burgemeesters Van Doorne van de gemeente Capelle aan den IJssel en Jansen van de gemeente Krimpen aan den IJssel overhandigen het Compliment tijdens zijn afscheidsreceptie als kinderarts bij het IJssellandziekenhuis.

Uniek Compliment
Voor de gelegenheid is door de Capelse kunstenares Heleanne van Andel een bijzonder beeld ontworpen. Het beeld staat voor de bescherming van de kinderen in de samenleving. De ondergrond van het beeld is van steen, met vier figuren erop die symbolisch het kind dat in het midden van de steen ligt beschermen en het dak van het IJssellandziekenhuis dragen. Deze voorstelling symboliseert verschillende groepen die zich inzetten voor de bescherming van kinderen, variërend van huisartsen, kinderartsen en verplegend personeel tot jeugdzorgers en politie.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel